Și părinții au nevoie de timp în doi!  

de | iul. 12, 2021 | Ea & El

‘Cum să pleci și să îți lași copiii singuri?’
Nu sunt singuri, sunt cu mama, bunica lor care îi adoră!
‘Nu, nu aș putea pleca fără copiii mei. Cum să mă distrez și ei nu?’
Aici fiecare face cum simte mai bine, dar fără să îl judece pe cel care are alte preferințe.
Eu mă pot distrez fără copiii mei pentru că nu le aparțin lor, ci mie. Am o viață și deși am pus-o pe pauză în ultimii 7 ani, în proporție de 90% sau mai mult, nu doar că am dreptul să mă distrez, dar îi învăț prin propriul exemplu să se pună pe primul lor și să se iubească!
Deci da, mă distrez, fără vreun sentiment de vinovăție. Ba vin o mamă mai bună la ei, mai pusă pe joacă și cu creierii odihniți!
‘Ah, păi eu nu știu ce să fac singură cu soțul. Viața noastră sunt copiii’.
Aici pe lângă faptul că mi se pare tristă situația, vă spun că eu ador să fiu singură cu soțul meu. Nouă nu ne ajunge timpul să fim împreună. Vorbim despre toate în tihnă, râdem cu gura până la urechi, încercăm lucruri noi și faine, dansăm, ne iubim, ne plimbăm de mână.
Și asta le spun și copiilor mei, să aibă grijă să își ia companion o viață pe cineva lângă care nu se vor plictisi.
‘Ești egoistă! Tu să pleci în vacanță și ei să stea acasă’
Eu cred în vacanțele cu copii și vacanțele pentru părinți. Egoist mi se pare să nu duci copiii nicăieri și tu să te plimbi toată ziua. Dar e doar părerea mea.
Altfel, fiecare face cum simte.
Sunt doar câteva din lucrurile auzite zilele acestea.
Nu e prima oară. Cum spun că îmi iau timp cu soțul, cum cineva ridică o sprânceană și mă întreabă direct sau indirect cum de plec fără copii.
Vacanțele în doi sunt minunate și recomandate și de specialiști pentru buna funcționare a unei relații de cuplu.
Dincolo de a fi părinți, sunteți iubiți! Și așa cum sunteți voi ca și cuplu, așa își vor lua și copiii voștri exemplul pentru ce vor căuta mai departe în partenerii lor.
Nu blamați. Nu vă uitați urât. Zâmbiti când vedeți un cuplu pe stradă ținându-se de mână. Iubirea există și este frumoasă. Și merită trăită, măcar o dată în viață!
Viața e o bucurie!
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole