Stai liniștită, că nu vin atâția handicapați la cumpărături!

de | aug. 3, 2021 | Stare de bine

Cumpăr online din februarie anul trecut, în peste 90% din ceea ce am nevoie pentru casă sau copii.
Totuși, în cumpărări mici sau când uit câte ceva, fug la hipermarketul de lângă noi. Acesta are o parcare destul de mare și doar la orele de seară găsești greu vreun loc.
Duminică m-am duc cu copiii la magazin, să scot bani să cumpăr flori pentru biserică. Duminică dimineață de obicei sunt foarte puține mașini, așa cum a fost și acum.
Deși parcarea liberă, un domn cu un jeep mare, a parcat fix pe unul din cele două locuri pentru oameni cu dizabilități.
Am respirat adânc și intrând în magazin pentru bancomat, le-am spus doamnelor de la casă, deoarece domnul de la pază lipsea.
Am scos bani, am traversat să cumpăr flori și când m-am întors un domn la 50 de ani, își punea tacticos cumpărăturile în mașină parcată pe locul cu pricina. Nu avea talons special și nici vreo problemă vizibilă.
Cu un nod în gât l-am rugat frumos să parcheze pe alte locuri de parcare, având în vedere că acelea sunt speciale.
Dânsul mi-a răspuns cu un rânjet pe față: ‘Stai liniștită, că nu vin atâția handicapați la cumpărături! Când ai văzut tu ultima oară unul?’
Nu am cuvinte să vă exprim fața mea uimită. Nu, nu am fost capabilă să spun ceva. Ce aș fi putut să îi spun când asta era logica dânsului?
Atenție. Vorbim de un domn la 50 de ani, bine îmbrăcat cu o mașină scumpă.
Ce așteptări să mai am de la țața Florea din piață care scuipă în palmă când numără banii?
‘Nu moare planeta că am aruncat eu un chiștoc de țigară’.
Tot săptămâna trecută, mă întorceam cu copiii de la plimbarea cu metroul. Fix în drum spre casă, în fața mea dintr-o mașină neagră, mică, văd o mână cum arunca ‘elegant’ un chiștoc de țigară. (Zilnic văd asta și îmi vine să țip de neputința!)
Trec pe lângă mașina respectivă și observ că este o domnișoară care conduce(care mergea cu 10km/h), o depășesc, pun avariile și opresc încet. Ies din mașină și o întreb: ‘Ti se pare cumva că drumul este o scrumiera și că poți arunca mucuri de țigară pe jos? Ți se pare normal? Nu ai o scrumiera în mașină? Sau o sticlă sau orice?’.
Tipa a ieșit foarte nedumerită din mașină și mi-a spus: ‘Nu folosesc scrumiera din mașină pentru că miroase. Nu moare planeta pentru mucul meu’.
Concluzia mea?
Să stau naibii în casă și să nu mai ies.
Viața e o bucurie!
(Nu mai pot de bucurie cu așa oameni!)
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole