Stiati ca exista serviciul de inchirieri scaune auto pentru copii?

Inca de anul trecut am tot fost intrebata cum imi intra 3 scaune in masina.
La mine, nu intra. Am o Mazda CX3 si nu intra.
Atunci cand sotul mi-a luat-o, nu aveam de gand sa mai facem un bebe, deci era perfecta pentru ce aveam noi nevoie atunci. Este luata in leasing si mai avem de platit 2 ani la ea. Deci, greu cu schimbatul. Sa vedem. Pana la sfarsitul anului trebuie sa luam o decizie, pentru ca nu voi mai avea cum sa merg cu toti 3 in masina.
Sotul are o Skoda Superb, masina de la serviciu. Mareee si confortabila, mai ales in spate, unde exista foarte mult spatiu pentru 3 scaune de copii. Doar ca, e de la serviciu si nu avem cum face schimb.

Ce spune legislatia despre mersul cu copiii in masina?

13) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii in varsta de  pana la 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia celor destinate transportului public de persoane.

Atat timp cat sunt asigurati in asa numite “dispozitive retentie”, copiii pot fi transportati pe oricare din locurile pentru pasageri (asta inseamna si in fata, pe locul pasagerului, atat timp cat este asezat contra sensului de mers).
Mai multe puteti citi AICI.

Pana sa vina pandemia, a incaput foarte bine Achim in scoica de la Doona Plus montata in dreapta fata, pe scaunul pasagerului cu airbag-ul oprit. Piciul meu care este deja lung, desi conform standardelor inca ar mai fi incaput in ea, nu mai statea nici legat.

Acum 2 saptamani am sunat la prietenii de la Centrul Siguranta Auto Copii sa ma ajute cu o varianta de a putea pleca cu toti 3 copii in masina mea.
Astfel ca, intr-o zi de vineri, sotul a ajuns cu masina mea la ei pentru probe.

20200527 143157

Modelul ales pentru Achim, este Graco SlimFit si a trebuit sa fie unul care sa incapa in spatiul destul de mic de pe scaunul din fata si a fost montat de catre un specialist in siguranta auto, in centuri, avand airbag-ul oprit.

Este un model pe care il iau in calcul pentru Achim si pe mai departe deoarece Graco este cel mai mare producator de produse pentru bebelusi si copii din Statele Unite ale Americii si furnizeaza cam 70% din piata de scaune auto de peste ocean. Ce fac speciale scaunele auto Graco este inalta calitate combinate cu pretul corect, aadaptat cam tuturor buzunarelor.

De ce imi place?

Scaunul auto Graco SlimFit este foarte confortabil pentru copil si extrem de practic pentru parinte, deoarece permite tranzitia simpla de la un scaun auto de grupa 0-18 kg, ce se monteaza cu spatele la sensul de mers, la un scaun de grupa15-36 kg ce se monteaza cu fata catre sensul de mers.
Este conceput pentru confortul si siguranta copilului in timpul deplasarilor pe distante lungi cu autovehiculul, oferind 4 pozitii de inclinare, inclusiv pozitie de somn, 10 pozitii de ajustare a tetierei si o centura cu fixare in 5 puncte (recomandat de la nastere pana la 12 ani sau 0-36 kg).
Sistemul de protectie la impact lateral (Side Impact Protection™) este integrat inclusiv la nivelul tetierei pentru ca siguranta copilului sa fie maxima.
O caracteristica speciala a noului scaun auto Graco SlimfFt este posibilitatea de a ajusta sistemul de centuri in acelasi timp in care se ajusteaza pozitia tetierei (intr-una din cele 10 pozitii de reglare). Sistemul special cu spuma ESP confera cea mai buna protectie pentru zona capului bebelusului in eventualitatea unui impact lateral, iar cadrul ranforsat cu otel este o garantie ca cel mic beneficiaza de maximum de siguranta in timpul deplasarii cu autovehiculul.

20200527 122401 01

Graco SlimFit este un scaun All In One, ce creste odata cu copilul. Graco SlimFit este scaunul in care vei scoate bebelusul din maternitate, scaunul in care va calatori spre bunici, spre gradinta si scaunul in care va ajunge in siguranta la scoala.

Nu vei avea problema schimbarii acestuia o lunga perioada de timp, mai ales pentru ca aceste scaune au o durata de expirare garantata de producator pentru a fi folosite 10 ani, adica structura de plastic este special tratata pentru a rezista diferentelor termice dintre antotimpuri pe o perioada indelungata.

Fabrica in care sunt produse scaunele auto Graco are poligon propriu de testare, cercetatorii americani fiind extrem de atenti la toate detaliile legate de comportamentul la impact, rezistenta in timp si toxicitatea materialelor.

20200527 155153

Modelele evolutive Graco SlimFit si Graco SlimFit LX au fost testate la impact de catre prestigioasa agentie NHTSA (National Highway Traffic Administration), primind 4 stele pentru comportamentul excelent.

Si dealeri de inchireri masini au scaune auto pentru copii, doar ca scaunele alese de acestia nu sunt intotdeauna din cele mai sigure.
Cel mai bine sunati la ei, intrebati si verificati sa nu aiba din lista neagra de scaune despre care am scris AICI.

Centrul Siguranta Auto Copii inchiriaza peste tot in tara scaune auto, in functie de masina pe care o inchiriati si varsta copilului.
Daca inchiriati din Bucuresti, include si serviciul de montare scaun corect, gratuit, cu specialist deplasat la sediul de unde inchiriati masina.
Detalii gasiti AICI.

Daca aveti nevoie, oriunde in tara sau aveti prieteni care vin in tara in vacanta, spuneti-le de acest serviciu si va vor multumi.

Cum mergeti in vacanta vara aceasta?

Multa grija si iubire!

20200527 160114

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: