Tara lui Papura Voda si gradinite deschise in Bucuresti…

de | oct. 28, 2020 | Viata cu copii

Vorbesc cu o prietena zilele trecute despre cum fetita ei mica este la gradinita si cea mare la scoala.
O intreb uimita, de ce?
Amandoua sunt la privat, in scoli fara avizul de la minister. Practic, sunt usor ilegale ca forme de invatamant. Dar ce mai conteaza? Ele sunt deschise. Pe cand cele care au forma legala ca si institutii de stat si respecta legea, sunt inchise.

Spania si Irlanda sunt in stare de alarma.
Am intrebat cateva prietene care locuiesc in Spania, ce inseamna mai exact. Maria Mazilu locuieste in Valencia si a scris in detaliu pe pagina ei ce traieste zilele acestea.

Ce inseamna stare de alarma pentru spanioli?
– In Spania a fost decretata starea de alarma pentru 15 zile, dar primul ministru si-a declarat deschis intentia de a o prelungi pana in mai 2021. Starea de alarma a fost decretata pentru a crea suportul juridic guvernelor regionale de a lua propriile masuri exceptionale. Scopul nu este instituirea unei noi carantine in conditiile din primavara
– In Comunitatea Valencia incepand de sambata noaptea, au fost instituite urmatoarele masuri, valabile pana pe 9 decembrie:
* Carantina nocturna: este interzis iesitul pe strada in intervalul 00:00-06:00. Exceptii (urgente medicale, deplasarea la persoane aflate in ingrijire sau care necesita asistenta, cumpararea de medicamente, urgente de sanatate, revenirea de la locul de munca sau deplasarea la locul de munca, deplasarea pentru o alta cauza justificata sau situatie de nevoie, serviciile care se presteaza noaptea).
* Este interzisa gruparea a mai mult de 6 persoane, in aer liber, dar si in locuinte, cu exceptia situatiilor in care cele 6 persoane locuiesc toate la aceeasi adresa.
* La terase si in localuri se va putea sta doar pe scaun nu si in picioare. Ultima comanda se va lua la ora 23:00.
* Localurile publice (exceptie unitatile HORECA) nu vor vinde alcool in intervalul 22:00-08:00.
* Gradinile si parcurile vor ramane deschise in intervalul 08:00-22:00.
* Este permisa deplasarea in alte comunitati, iar școlile NU au fost inchise.
La fata locului situatia nu este asa cum pare prezentata in stiti. Orasul este altfel decat anul trecut pe vremea asta: numarul turistilor este extrem de mic, pe plaja sunt foarte-foarte putini oameni, toata lumea poarta masti, se sta la terase, se iese la plimbare, nu se resimte o atmosfera apasatoare.
(Postare preluata cu acordul Maria Mazilu).

Ce vreau sa punctez este ca nicaieri in lume nu sunt scolile sau gradinitele inchise! Nicaieri in lume nu muta nimeni vacanta de vara, iarna!
Doar guvernantii nostri inventeaza roata.
Dupa ce ca suntem pe ultimele locuri la analfabetism, am inchis si usa sperantei sa iesim din el. Ma uit cum tari mult mai dezvoltate ca noi au ales invatamanul fizic in fata celui online, toti declarand ca focarele de infectare nu pornesc din scoli. Daca ai legea in care trebuie sa inchizi la 3 copii infectati din clase diferite si NU se intampla, inseamna ca cei din acea comunitate sunt bine. De ce sa ii pedepsesti pe toti?

Am un gust amar pentru ca fata de noi toate celelalte popoare au gasit o varianta sa NU isi omoare economia, turismul intern (daca pe cel extern il evita cat pot), restaurantele si zonele de relaxare din aer liber sunt decshise, invatamantul e disponibil fizic, ca lumea are moralul ridicat si ca nimeni nu incutajeaza pe nimeni sa fie urmarit si dat la politie, asa cum se intampla la noi. 

Cum faceti fata zilele acestea?

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole