Te plimbi goală prin casă de față cu copiii?

de | iul. 31, 2022 | Stare de bine

M-a bufnit râsul citind mesajul unei cititoare. Nu din lipsă de respect, dar pentru că îmi venea să îi spun că dacă mă plimb goală mă plimb pentru soț, nu pentru copii.

Lăsând gluma la o parte, știu că întrebarea ei are legătură cu goliciunea față de copii și ce părere am despre asta.

Nu am simțit vreodată nevoia să scriu până acum de asta, pentru că mi se pare o prostie să vorbesc despre lucruri atât de normale și evidente (sau așa le văd eu, dar trăim vremuri unde trebuie să ne spună cineva ce sa facem, ce să simțim, că altfel nu putem singuri).

PSX 20210819 140019 980x551.jpg 01

Îmi iubesc corpul ❤️

Dar, dacă tot am deschis subiectul, vă spun și părerea mea. Nu sunt vreo specialistă, e doar experiența mea și vă rog să o luați ca atare.

🌿În copilărie mama se schimba de față cu mine și chiar și cu frații mei până au făcut 5,6 ani, apoi mama se schimba de haine doar de față cu mine. Eu și frații mei am făcut baie împreună până la 5,6 ani, apoi ne-a luat pe rând.

Ne-a învațat spațiul personal și păstrarea intimității.

Nu m-am gândit vreodată, conform noii mode unde înțeleg că sunt părinți ce se plimbă goi de față cu copiii, chipurile să îi învețe să nu le fie rușine de corpul lor, că altfel vor avea probeleme sexuale mai târziu.

😬😬😬Ce vă pot spune este că mă bucur că primul penis văzut în viața mea nu a fost al tatălui! Mă bucur că n-au simțit nevoia ai mei să facă petreceri goi prin casă. Și că ne-a învățat despre corpul nostru, într-o manieră naturală, fără să avem curiozități sau să căutăm disperați prin alte părți.

Mama mi-a vorbit deschis despre sex, menstruație, schimbări hormonale. Menstruația era prima etapă din viața unei femei când te ‘simți mare, frumoasă și începutul vieții de femeie’, așa mi-a explicat mama și așa i-am spus și Mariei (încă de acum 2 ani).

Despre sex am început să vorbim la 14 ani dar despre sărut și primele atingeri de la 10 ani.

Știam că sexul aduce plăcere și că este extraordinar, dar știam și că există riscuri de boli cu transmitere sexuală groaznice și că abia după 18 ani corpul femeii este pregătit de sex, nu doar fizic și mai ales psihic. Așa că nu m-am grăbit.

PSX 20210819 140255 576x1024.jpg 1 01

Primul meu sărut l-am avut la 14 ani și mi-am început viața sexuală asumat, știind tot ce trebuie să știu despre protecție și grijă la 18 ani. (Am făcut sex printre ultimele fete din gașca mea și nu mi-a părut niciodată rău. A fost o experiență extraordinară și la momentul potrivit le-o voi povesti copiilor mei.).

☘️’Ne plimbăm goi prin casă pentru că așa le arătăm copiilor noștri că nu ne e rușine de corpul nostru’ (Citeam undeva)

Adică dacă mă plimb îmbrăcată și soțul și-o ține în pantaloni de față cu fiica de 7 ani înseamnă că automat îi va fi rușine de corpul ei? De unde o fi scos-o? Plajele de nudiști sunt pline de oameni care nu și-au văzut părinții dezbrăcați.

Pe cuvânt de onoare dacă mi-a fost vreodată rușine de corpul meu. Ba cine mă cunoștea de o viață știe că nu există oglindă pe lângă care să nu trec și să nu mă admir.

Și da, ador să mă privesc goală, pentru că sunt perfectă fix așa cum m-a lăsat Dumnezeu și cum mă îngrijesc de o viață. Și nu am descoperit asta la aproape 40 de ani, ci așa m-am iubit și văzut mereu.

PSX 20210819 140231 576x1024.jpg 01

Mândră de corpul meu

Rușinea asta de corpul tău ține de o stimă de sine proastă venită dintr-o relație defectuoasă cu tatăl, la fete, și cu mame la băieți!

Dacă tatăl nu știe să își aprecieze fata, să o complimenteze, să o iubească, să aibă încredere în ea, și-o poate plimba dalanga până nu mai poate de față cu ea.

❤️Am fost fata lu’ tata. Cea mai minunată și extraordinară și îi mulțumesc pentru iubirea imensă pe care mi-o poartă de când m-am născut. Am avut și am o stimă de sine de 10 (aș da mai mult dar cică atât de dă 😬). M-am văzut mereu frumoasă, feminină, minunată. M-am iubit și mă iubesc pentru tot ce sunt.

❤️Cum stau lucrurile la noi?

Până la vârsta băieților de 4 ani puteau intra peste mine în duș și stăteam de vorbă. Cu Maria încă fac duș și ea stă de vorbă cu mine. Ne place timpul nostru.

Pe soț nu l-au văzut gol niciodată. Doar când l-a învățat soțul pe Alexandru cum urinează corect ca băiat, atunci i-a explicat pe el. Dar în rest, doar băieții pot intra peste tati la duș.

I-am învățat să bată la ușă atunci când vor să intre, chiar și între ei. I-am învățat că nimeni nu are dreptul să îi vadă dezbrăcați, decât atunci când fac duș cu părinții, bunica sau atunci când suntem la consult la medic dar doar cu un părinte de față. I-am învățat cum să își protejeze corpul, care sunt părțile intime, toate denumirile lor și cum nimeni nu are voie să îi atingă.

I-am învățat că fiecare corp este diferit, unic și perfect pentru fiecare și că este normal și sănătos să avem grijă de corpul nostru, dar să nu uităm că toate formele sunt frumoase.

Îmi cresc copiii cu multă iubire, comunicare, respect, timp și afecțiune și habar nu au au ce este rușinea de propriul corp, dar știu limitele, intimitatea și spațiul personal.

🌳Ce spun specialiștii?

Depinde pe care îi întrebi. Eu susțin pe cei care spun că între vârsta de 3-5 ani, părinții ar trebui să pună limite, iar părinții să nu mai umble dezbrăcați prin casă de față cu copiii. Asta nu înseamnă să țipi speriat dacă copilul intră din greșeală peste tine și că stați de vorbă despre limite și spațiul personal.

Mă plimb goală prin casă? Doar când copiii sunt la bunici și soțul mă poate admira. 🙂😉

Și la voi e petrecerea de nudiști? 😬😬

Viața e o bucurie!

Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole