Ți-ai duce copilul într-un centru de recuperare a persoanelor dependente de droguri? (2 tineri au murit în acest weekend)

de | iun. 7, 2022 | Viata cu copii

Sunt convinsă că doar citind titlul te-ai înfiorat, ai scuipat în sân și ai zis de cel puțin câteva ori ‘Doamne ferește’. Doar că asta nu ajută.

Weekendul trecut a avut loc SAGA Festival pe Arena Națională unde au participat 73 mii de persoane. Doi băieți de 25 de ani au decedat. Primul a ajuns vineri noaptea la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Al doilea a decedat sâmbătă internat la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon.

13 tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale. Alte 97 de persoane au avut probleme medicale.

Nu vreau să îmi imaginez ce a fost în sufletul părinților care își știau copilul bine, plecat la un concert să se distreze.

Vă rog, nu spuneți că astfel de evenimente nu ar trebuie să existe. Nici să generalizăm că toată lumea consumă alcool în execs sau că încearcă droguri.

👉Pe mine părinții nu m-au lăsat până la 18 ani în club. Pur și simplu mi-au explicat că nu este vârsta potrivită înainte. Nici nu am suferit și nici nu am cerut. Am fost în clasa a noua cu școala în excursie și într-o seară cu profesori am ajuns și în club. Am dansat și ne-am întors la o oră decentă acasă. Nu am fost impresionată de aceste cluburi.

Nu, nici nu am ‘recuperat’ după ce am plecat la facultate în alt oraș. Da, atunci am mers cu colegele, dar nu exagerat. Toate știam limita decenței, nici una din grupul nostru nu a simțit vreodată să facă excese. Până la urmă și prietenii ți-i alegi în funcție de personalitate și interese.

Nu cred în excluderea activităților de dans, concerte și ieșiri cu prietenii, DAR să fie făcute la vârsta potrivită și cu o educație de acasă.Teribilismul, consumul de alcool și drogurile se întâmplă când tinerii ‘striga’ după atenție sau ajutor.

👉Un adolescent echilibrat, iubit, crescut cu limite și reguli sănătoase, va ști când să spună stop, indiferent de anturaj.

Știu că este mai ușor să spunem că societatea îi duce în direcția asta, dar adevărul este că singurii responsabili suntem noi, părinții.

În jurul meu am părinți de copii de 12 – 14 ani care își încurajează copiii să bea alcool cu ei la masă, fetele să se machieze excesiv și să poarte fuste care se termină la fund, să danseze lasciv și să se filmeze făcând asta.

Ne oripilează când citim asta într-un articol, dar sexualizarea precoce este permisă și împinsă de părinți. Iar ei, se aruncă în experiențe de tot felul, încearcă alcool sau droguri doar, doar atrag atenția celor dragi.

☝️NU copiii sunt de vină!

‘Crezi că ție nu se ți va întâmpla?’ Sper. Cred și vreau să sper că voi ști să îi cresc cu iubire și limite sănătoase cât să nu încerce să îmi atragă atenția prin lucruri atât de grave pentru sănătatea lor.

☘️MIHAELA RĂDULESCU ȘI-A DUS FIUL ÎNTR-UN CENTRU DE DEZINTOXICARE. 

„Când avea 14 ani, am făcut o plimbare inițiatică cu el într-un centru de dezintoxicare, în aripa cea mai cruntă, a drogaților în sevraj. Sunt oameni, și copii, și tineri care se dau cu capul de calorifer. E un spectacol care te face să vomiți. Nu vrei să te apropii de droguri. Voiam să vadă ce înseamnă dependența de droguri și viață distrusă. I-am zis, te rog, știu că e dur. Vreau să vezi ce se întâmplă. Cred că am făcut un lucru bun. Reacția lui de după a fost egală cu a mea când am vizitat Auschwitz-ul”, a povestit Mihaela Rădulescu.

Sursa: YouTube

La vârsta potrivită toți ar trebui să o facem cu copiii noștri pentru a le arăta consecințelor acestor încercări. Dar pentru asta este nevoie de o relație solidă, bazată pe încredere, cu nevoi afective împlinite din partea părinților dar și prezența acestora în viața copiilor lor. Iar toate aceste lucruri țin doar de voi!

Ți-ai duce copilul la un centru de toxicomani?

Viața e o bucurie! (Să o păstrăm așa!)

Ana Maria

🌿Notă: dacă știți copii care au nevoie de ajutor, aceștia pot apela la Grupul Alcoolicilor Anonimi sau Grupul Narcoticilor Anonimi.

Și căutați ajutor de la specialiști pe CastleCraig.ro (aceștia oferă și consultații gratuite).

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole