Ultimul bebeluș începe grădinița. Ultima adaptare la grădiniță.

de | feb. 24, 2021 | Viata cu copii

Achim începe grădinița pe 1 Martie.
Iar inima mea e mică, mică, mică.
Știu, am mai trecut prin asta cu cei mari, dar e la fel de greu sau chiar mai greu. Știu sigur că e ultimul meu bebeluș și mintea mă minte că dacă mai stă acasă poate nu va mai crește și va rămâne mereu bebelușul meu.
Parcă ieri era în burtică și mă gândeam cu frică la momentul nașterii și acum îl pregătesc de grădiniță.
Ta-su l-ar fi dus din septembrie, odată cu cei mari, dar nu m-a lăsat inima. Am tot zis ‘luna viitoare’ până a pus soțul piciorul în prag și a zis ‘gata, ca tu îl tii până îl însori’. Eeee, nu chiar. Doar până îl duc la biserică 😁😁😁
Și apoi, de ce trebuie să se facă mari? Nu a inventat nimeni vreun lapte magic care să îi țină mici și pufoși la pieptul nostru o viață?
Achim va merge la grupa baby la aceeași grădiniță cu cei mari, doar că adaptarea lui va fi diferită de cea a celor mari. Poate de aici și faptul că îmi este foarte greu.
Adaptarea nu este doar a copiilor, ci și a mamelor. Faptul că am putut să stau în grădiniță cu cei mari să pot cunoaște educatoarele a fost un mare plus și pentru mine, care mi-a dat încrederea de care am avut nevoie pentru a fi liniștită că îi las bine.
Acum nu mai poate fi la fel, lucru care îmi creează mie un disconfort.
Există căi de a face lucrurile mai ușoare și în siguranță dacă și grădinița dorește.
Astăzi am fost să o cunosc pe educatoarea principală de la grupa lui Achim. Am stat de vorbă și i-am povestit tot ce ține de dovlecelul meu.
Pentru o adaptare blândă și ușoară cred cu tărie că educatorii trebuie sa știe câteva lucruri esențiale despre copil: cum doarme acasă, ce mănâncă și dacă are alergii, dacă lovește sau nu (Achim o face când e furios sau i se ia o jucărie și dacă nu aș transmite asta educatoarei, nu ar putea fi pe fază să prevină sau să știe cum se reacționeze).
Chimia iar este foarte importantă. Ce îți transmite omul din fața ta și cu câtă încredere îți vei lăsa copilul pe mâna lui.
Anca mi-a plăcut tare mult, este caldă și blândă și se vede că iubește ceea ce face. Achim e norocoas să o aibă de educatoare.
Vineri urmează să vin cu el să i-o pot prezenta și să ne plimbăm puțin să o cunoască și să prindă încredere în ea pentru ca luni să nu se simtă că luat din oală și părăsit cu o străină, desi și frații lui vor fi prin preajmă.
Pentru mine cei care au contat în alegerea grădiniței au fost oamenii, restul lucrurilor au fost plusuri.
Faptul că au o curte imensă direct în pădure, animale multe, locuri de joacă diverse din lemn și materiale din natură, mâncare gătită cu un meniu făcut de un nutritionist, direct la locație, fără zahăr sau cacao, toate au fost beneficii.
Dar, am ales grădinița încă de la început îndrăgostită de oameni. Oamenii care fac totul cu sufletul, care iubesc copiii, care sunt dedicați pentru cei mici, care au principii sănătoase de educare a copiilor și care se bucură să facă ceea ce îi face fericiți, nu doar pentru că este ‘serviciul lor’. Câți dintre cei care lucrează cu copiii chiar fac asta de drag?
Principalul motiv pentru care oamenii din grădiniță sunt așa faini, este directorul. Datorită lui, toată comunitatea din grădiniță lucrează în aceași direcție.
Cum va fi adaptarea mea?
Grea. Știu că va fi în siguranță și că se va distra dar eu tot în parcare voi fi, măcar câteva zile, pregătita de orice, cu cafeaua și biscutii la purtător.

Ce sfat vă dau dacă copiii voștri încep grădinița curând?

Povestiti-le din timp de aceasta schimbare. Eu am inceput acum 3 săptămâni să vorbesc cu Achim de cum va merge la grădiniță împreună cu frații lui și de cum va fi cu o educatoare drăguță și cum îl voi lua după somnul de prânz.
Mergeți să cunoașteți educatoarea și povestiți-i ce este imortant să știe despre copilul vostru. Nu e musai sa stai cu orele, eu azi am stat 25 de minute.
Alegeți măcar jumătate de oră să vizitați cu copilul grădinița înainte, chiar dacă spațiul nu permite și vă vedeți în parcare. Știu că nu toate grădinițele dispun de spatiu, dar timp ar trebui să ne facem cu toții.
Dați-le încredere că va fi bine și vorbiți-le entuziast de tot ce se va petrece acolo.
Fiți tare! Copiii cresc frumos.
Cum vă pregătiți de adaptarea la grădiniță?
Multă grijă și iubire!
roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole