Viata cu 2 copii, dupa 1 an

de | sept. 19, 2017 | Viata cu copii

Acum un an si 2 luni nu-mi puteam imagina cat de frumoasa va fi viata mea cu 2 copii.

Este si grea? Da, dar chiar si cu un copil este greu.

Cand am anuntat pe cei dragi ca ne mai dorim un copil aproape de varsta cu Maria, toata lumea ne-a sfatuit sa mai asteptam, inclusiv cei care aveau deja 2 copii cu diferente ceva mai mari decat sunt intre Maria (2ani si 9luni) si Alexandru (1an si 2luni).

Totusi noi eram decisi, il vroiam atunci.

Dupa un an de zile va spun ca viata cu doi copii este minunata si am luat cea mai buna decizie de a-i avea asa apropiati ca varsta.


Maria si-a cunoscut fratele in spital. L-a primit cu bratele deschise. In primele 3 luni il privea ca pe papusa ei personala. Dupa ce Alexandru a inceput sa isi ridice capul si sa stea pe burta mai mult, interactionau pe salteau de activitati.

Era fascinata de tot ce privea el si ii placea sa ii aduca jucarii. Dupa ce a inceput sa stea in fundulet Alexandru, deja Maria interactiona si mai mult cu el.

Ii placea cand iesea in parc sa impinga caruciorul, sa il tina de mana sau sa mearga in fata lui si sa il strige. Acum, de cand Alexandru merge se inteleg si mai bine.

Deja au jocurile lor, se alearga cel putin se cateva ori pe zi in jurul mesei, Alexandru o imita pe Maria la diverse lucruri, chiuie impreuna si rad in hohote de lucruri diverse. Este o binecuvantare pentru mine sa ii vad cum se distreaza asa frumos zilnic.


Daca in primele 3 luni mi-a fost mai greu cu impartitul timpului la amandoi, in timp lucrurile s-au aranjat, iar acum mi se pare floare la ureche. Au acelasi program de masa si mananca amandoi acelasi lucru; au acelasi program de somn, cu mentiunea ca Alexandru are un somn in plus fata de sora-sa (ceea ce imi da mie timp sa stau doar eu cu ea); au aceeasi ora de culcare, ceea ce mie imi da libertatea de a avea propriul program dupa ora 21.00.

Impart totul iar peste 5 luni ne pregatim sa ii mutam impreuna in camera. Abia astept sa vad cum va fi. Acum ma bucur de fiecare moment de joaca si iubire dintre ei. 

Cum va fi peste un an? Va povestesc atunci.

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole