Vreau să îi dau tot ce NU am avut!  

de | iul. 21, 2018 | Viata cu copii

Cei mai mulți dintre părinți de azi și-au trăit copilăria în comunism sau spre începutul anilor ’90 când au avut multe lipsuri.
Este în natura umană ca atunci când nu ai avut un lucru pe care ți l-ai dorit foarte mult să ți-l cumperi foarte des atunci când ajungi adult și îți permiți.
Multe persoane tanjesc după pantofi, altele după penare (am o prietenă cu o colecție impresionantă de astfel de obiecte) sau te mai miri ce.

Eu tanjesc după o bibliotecă imensă plină de cărți. Ah da….și timpul de a citi toate cărțile. Na, fiecare cu piticul lui.

Și eu ca orice alt părinte, îmi doresc să ofer copiilor mei ‘tot’ ce nu am avut eu.

Ce se află pe lista mea?

Dinți sănătoși
Offff cât am mai suferit în copilărie din această cauză și cât mai am de tras ca adult pentru asta. Câtă durere, lacrimi și supărare au venit la pachet cu o dantură imperfectă.
Primul lucru pe care mi-l doresc pentru copiii mei sunt dinți sănătoși și un zâmbet de milioane. Pentru asta sunt foarte atentă la igiena lor și la ce mănâncă.

O școală ‘altfel’
Am fost foarte fericită în școala și liceul în care am învățat, dar alte erau vremurile.
Am copilărit cu ‘Salvați de clopoțel’ acel serial cu adolescenți ce își trăiau viața într-o școală atât de diferită de cea de stat de la noi. Îmi doresc ca măcar copiii mei să trăiască o super experiență la școală. Până una alta am început cu grădinița.

Experiențe cât mai diverse
Tata a fost genul căruia nu i-a plăcut (și nici acum nu îi place) să călătorească, tocmai de aceea îmi doresc ca ai mei copii să descopere lumea și frumusețea pe care o oferă.

Timp cu ei
Mama a avut un serviciu în care lucra doar 4 ore până când eu am împlinit 12 ani. După această vârstă s-a apucat de un bussines și lucra și 12 ore. Mi-a lipsit foarte mult timpul cu ea. Asta vreau să ofer copiilor mei: timp cu mine, timp în familie, timp în 4.

Ce NU vreau să le ofer necondiționat:

Jucării fără număr
Nici un copil nu se poate bucura de lucruri simple când cade casa pe el de câte jucării are.

Dulciuri la discreție
Pe de o parte pentru că în timp îi va strica dantura, pe de alta pentru că nu va mai ști să aprecieze o prăjitură, dacă o va primi zilnic.

Libertate fără limite
Fără reguli și limite nici un copil nu poate crește echilibrat.
Atenție: acestea se stabilesc în funcție de vârstă și aplicate cu blândețe și înțelegere.

Gadgeturi
Fără telefon, tabletă (fără adică deloc) și TV (doar cu program). Tot ce urmăresc copiii mei este controlat de mine (la ce desene sa uită, încă nu am ajuns la filme) și după un program riguros (adica nu zilnic și nu cu orele). Maria a început să se uite la TV la 3 ani, Alexandru încă nu este interesat de ele.

Care-i lista voastră de dorințe pentru copiii voștri?

Multă grijă și iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole