9 zile de la exprimentul ‘Puterea cuvintelor’

ianuarie 31, 2023

iconita

Ana Maria Ivan

Compress 20230131 204806 6010

Puterea cuvintelor stă în noi

Vă spuneam săptămâna trecută că încep un experiment despre ‘Puterea cuvintelor’ cu Alexandru să putem observa efectul acestora atunci când le rostim asupra orezului din apă.

Am refăcut și noi aceste experiment:

Un cercetător japonez a făcut un test de 30 de zile, în care în 3 recipiente a pus aceeași cantitate de orez și aceeași cantitate de apă. În această perioadă, zilnic spunea cuvinte frumoase la primul recipient, îl insulta pe al doilea și îl ignora pe al treilea.

Compress 20230131 204806 6010

Nu este interesant?

După o lună de zile, primul recipient a fermentat și a ieșit seva din orez și se simțea o aromă delicioasă, orezul din al doilea recipient se înregrise și orezul din al treilea începuse să putrezească. (Mai multe puteți citi AICI).

Efectul cuvintelor

În fiecare zi împreună cu Alexandru luăm pe rând recipientul cu Iubire și îi spunem simplu ‘te iubesc’, celui cu ură îi spunem că ne dezgustă și îl ignorăm total pe cel de-al treilea. Cred că eu sunt mai uimită decât Alexandru de rezultatele de până acum.

Între recipientul iubire și cel de ură nu se văd mari diferențe, însă recipientul ignorat începe să se înverzească nu doar apa ci și orezul dinăuntru.

Cuvintele pot avea un impact profund asupra oricărui gând, sentiment sau acțiune. Ele sunt adesea capabile de a modera relațiile dintre oamenii din preajma noastră și poate oferi schimbari durabile în modul cum percepem lumea.

Cuvintele au o putere imensă: ele pot influența emoțiile, gândurile și, în cele din urmă, ne pot determina destinul. Energia care leagă cuvântul rostit este o forță incredibilă care nu trebuie subestimată niciodată.

Folosiți cuvinte calde cu voi și în relațiile cu oricine.

Chiar și când sunteți în dezacord cu altcineva, nu etichetați, nu judecați, nu jigniți. Răspundeți într-un mod constructiv și fiți atenți la cuvinte. Pot răni mai multe decât o sabie.

Revin cu întrebarea din postarea precedenta: Știați că insultele și înjurăturile vă aduc cele mai urâte transformări în structura moleculară a corpului vostru?

Poate vă gândiți mai bine data viitoare când vreți să spuneți cuiva de dulce 🙂

Încă odată vă încurajez să faceți acest experiment acasă și să urmăriți zilnic evoluția propriilor cuvinte!

Ce cuvinte folosiți cel mai des?

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: