9 obiceiuri nocive pe care să nu le mai faci în 2023!

ianuarie 10, 2023

iconita

Ana Maria Ivan

P 20221124 160940 1 01

La început de an îmi fac mereu o listă cu ce vreau să fac dar aproape niciodată cu ce nu vreau să repet, deși obiceiurile ne fac să repetăm mai mereu lucrurile, astfel că anul acesta am ales să schimb 9 obiceiuri pe care să nu le mai în 2023.

Studiile spun că aceste 9  lucruri sunt cele care se întâmplă cel mai ades în viața noastră și pe care dacă le-am scoate din rutina noastră, zilele noastre ar fi mai frumoase și mai ușoare.

Așa cum scriitoarea Maria Robinson a spus odată: ‘Nimeni nu se poate întoarce în trecut să înceapă din nou, dar oricine poate începe azi și să aibă un final diferit’, hai să vedem ce putem schimba din următoarele:

Încetează să te minți singur!

Este probabil obiceiul cu care începem din copilărie din diferite motive sau pe care îl facem într-o anumită perioadă a vieții noastre, dar care NU ne ajută și NU ne schimbă realitatea. Din contră ne ține departe de împlinirea dorințelor adevărate.

Ce-ar fi ca în noul an, oricât de dureros poate părea, să NU ne mai mințim?

Exercițiu: Ce s-ar schimba în viața voastră dacă nu v-ați mai minți?

Încetează să îți mai fie frică să faci greșeli!

Studiile spun că cel mai bine învățăm atunci când greșim. Creierul nostru se activează și trecând peste frica de la început, ne dezvolta calități de care nu eram conștienți. Greșelile sunt o binecuvântare și atunci când le privim așa, ne schimba cu totul perspectiva asupra a ceea ce trăim.

Exercițiu: De ce greșeli ți-e cel mai tare frică?

Încetează să mai aștepți!

Nu e nici o zi mai bună ca cea de azi pentru un nou comportament și nici moment mai bun ca prezentul. Începe azi chiar dacă nu va fi perfect, chiar dacă nu ai toate ideile, chiar dacă nu știi unde vei ajunge. Azi!

Exercițiu: Ce ai tot amânat deși sufeltul tău tânjește după acel lucru? 

Încetează să te mai plângi și să te compari cu alții!

Întotdeauna curtea vecinilor pare mai verde, mai frumoasă și mai luminoasă. Dar știți care e secretul lor? S-au dat jos de pe gard și au muncit pentru fiecare fir de iarbă.

Exercițiu: tu când te dai jos de pe gard? 

Încetează să ții ranchiună!

Iertarea nu este un obicei urât și nici nu este despre celălalt și TU ești cel care merită iertarea celuilalt pentru că sufeltul TĂU va fi mai ușurat.

Exercițiu: fă o listă cu cei pe care vrei să îi ierți. E despre tine nu despre ei! Tu meriți asta! 

Încetează să faci lucrurile la fel!

Nu poți avea rezultate diferite făcând lucrurile la fel. Ieși din zona de confort și ia-ți frica de mână să faceți împreună lucruri extraordinare!

Exercițiu: schimbă rutina de dimineață și vei vedea că lucrurile se transformă în viața ta, pas cu pas!

Încetează să NU ai timp!

Ai timp întotdeauna de lucrurile importante, dar este esențial să începi cu sufletul tău. De obicei dacă el este în echilibru, vei avea timp pentru toate.

Exercițiu: fă o listă cu ce nu ai avut timp să faci până acum și începe cu ele.

Încetează să crezi că nu ești suficient de bun!

Ce înseamnă a fi suficient de bun? În ochii cui? Pentru cine? Suntem toți suficient de buni, depinde doar de cum alegem să ne vedem și să ne validăm.

Exercițiu: scrie pe o foaie de hârtie ce înseamnă pentru tine a fi suficient de bun și lucrează în această direcție.

Încetează să-ți ‘cumperi’ fericirea!

Fericirea vine din lucruri simple, care nu pot fi cumpărate. Nu caută în afara sufeltului lucruri care să îți umple sufletul. Nici mașina nu merge cu flori, așa cum nici sufletul nu are nevoie de lucruri materiale. Întoarce-te la inima ta și ascult-o bine.

Exercițiu: De câte lucruri cumpărate în ultimul rând ai cu adevărat nevoie? 

Nu toți le avem pe toate sau unele sunt împletite din mai multe cu un rezultat extenuant. Cel mai greu din toate pentru mine a fost să schimb acest ‘nu am timp’, cu care am început la început de Decembrie. ‘Nu am timp de mine’, ‘Nu am timp să mă văd cu o prietenă’, ‘Nu am timp de meditație’, ‘Nu am timp suficient cu copiii ‘, până când am realizat că NU trebuie să le fac pe toate în aceeași zi sau în același timp și că de fapt, este timp pentru toate. Doar să vrei să schimbi. Și vă spun că dacă mi-a ieși mie, vă iese și vouă.

Fii blând cu tine!

Dacă aveți mai mult de unul din listă, începeți pe rând, nu odată mai multe, pentru că este greu de schimbat un obicei. Dați-vă timp și fiți blânzi cu voi! Odată început veți vedea ce frumos se schimbă lucrurile în viața voastră. Doar să aveți încredere și să perseverați! Nu va așteptați la minuni din prima zi și credeți cu tot sufletul în schimbare. Nu degraba se spune ‘fiti schimbarea pe care vreți să o vedeți în lume!’

Ce început poate fi mai frumos decât un început de an și prima lună a acestuia? Cum va arăta 2023 cu unul sau nouă obiceiuri novice mai puține?

Curaj! Puteți! Meritați!

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: