Priza inteligenta și beneficiile reale

ianuarie 27, 2023

iconita

Ana Maria Ivan

IMG 20220627 WA0007

Cand am văzut ‘Click’ filmul cu Adam Sandler care control totul cu un click de telecomanda, m-a făcut să visez nu la cum as apasă pe un buton pentru a schimba viața, dar cu siguranță pentru a o face mai ușoară. Casele inteligente incep sa fie căutate. Dar până ajungem la casa, putem incepe cu câteva lucruri.

Priza inteligenta (priza smart) este un accesoriu relativ nou pentru casele moderne, dar a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Acestea permit controlul electronic al aparatelor și dispozitivelor din casă prin intermediul unei aplicații sau comenzi vocale. Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării unui smart plug este că vă permite să controlați aparatele și dispozitivele din casă prin intermediul telefonului sau al unei comenzi vocale. De exemplu, dacă sunteți în vacanță și vă îngrijorați că ați uitat să opriți aparatul de cafea, puteți să-l opriți de la distanță prin intermediul aplicației.

Un alt avantaj este că puteți programa aparatele și dispozitivele să se oprească sau să se aprindă la anumite ore. De exemplu, puteți programa aparatul de cafea să se aprindă dimineața la ora 7 (asta dacă adpugați tot ce trebuie în el și îl lăsați pe modul pornit din buton), astfel încât să fie gata când vă treziți. Unele prize inteligente permit controlul mai multor dispozitive într-o singură priză. Acestea sunt ideale pentru camerele unde există mai multe dispozitive care trebuie controlate împreună, cum ar fi un birou sau un living.

1. Priza inteligenta Somfy

 Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  299 Ron

Cu ajutorul aplicației de pe smartphone-ul sau tableta, puteți controla și monitoriza dispozitivele din casa dvs. cu ușurință. Aplicațiile vă permit să controlați mai multe corpuri de iluminat sau aparate electrice mici, atâta timp cât sunt conectate la această priză inteligentă. Nu mai este nevoie să vă îngrijorați de a uita să opriți sau să aprindeți aparatele sau lumina, acum puteți face acest lucru cu ușurință de pe smartphone sau tableta, din confortul propriei case.

2. Prelungitor Priza Smart Techstar® A26

 Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  300 Ron

Aceste prize se pot conecta direct la routerul wireless fără a avea nevoie de un hub intermediar, astfel încât le poți controla oricând, de oriunde, cu ajutorul smartphone-ului tău. Acestea au un design clasic, care se potriveste oricărei case și au iluminare LED pentru a te ajuta să găsești intrerupătorul noaptea. Pot fi controlate prin intermediul aplicației TuyaSmart sau alte aplicații compatibile.

 

3. Priza Smart Techstar®

 Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  90 Ron

Conectarea dispozitivelor prin intermediul Google Nest, Home sau Amazon Alexa, va permite să aveți o mulțime de opțiuni și setări pentru a face casa ta mai inteligentă. Dar cea mai importantă caracteristică este că vă permite să controlați aceste dispozitive prin comenzi vocale, prin intermediul Google Assistant sau Amazon Alexa. Astfel, nu mai trebuie să vă uitați în jur după telecomandă sau să vă încurcați cu aplicații, ci doar să vorbiți pentru a controla lumina, temperatura sau orice alt dispozitiv din casa ta.

4. Priza inteligenta Gosund EP2, Wi-Fi

Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  80 Ro

Priza Gosund EP2 este compatibil] cu mai multe aplicatii si asistenti vocali cum ar fi Amazon Alexa si Google Assistant, astfel incat poti sa operezi dispozitivele conectate de la distanta, sa le monitorizezi consumul de energie si sa le controlezi prin voce. De asemenea, poti sa creezi programe de lucru si sa partajezi controlul cu familia sau prietenii, astfel incat toti sa poata sa controleze dispozitivele din casa. Priza este suficient de compacta incat sa nu ocupe prea mult spatiu, astfel incat sa se potriveasca perfect in orice camera din casa ta.

5. Pachet 4 prize inteligente TP-Link Mini Tapo P100, Wi-Fi

 Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  280 Ron

Modul Away este o caracteristică utilă care te ajută să păstrezi casa ta în siguranță chiar și atunci când ești plecată în vacanță. Prin această funcție, poți simula ca cineva este acasă prin pornirea/oprirea dispozitivelor conectate, cum ar fi o lampă, astfel încât să ții la distanță vizitatorii nedoriți. Acest mod este controlat de către specialiștii de la TP-Link, fiind certificat de o autoritate globală pentru siguranță. Materialele utilizate sunt ignifuge din ABS, ajutand la minimizarea pericolelor de ardere. Priza salveaza automat dupa deconectare sau cand conexiunea s-a pierdut. Un capac de siguranta glisant este inclus pentru a preveni socurile electrice.

6. Priza inteligenta Philips Hue

Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  160 Ron

Controlul inteligent devine foarte simplu cu acest accesoriu mic si usor de utilizat. Il poti folosi pentru a transforma orice lampa – chiar si pe cea pe care nu o poti echipa cu un bec Hue – intr-o lampa inteligenta, astfel incat sa o poti controla prin intermediul aplicatiei Hue sau prin comenzi vocale. Poti utiliza Bluetooth pentru controlul instant al luminii sau te poti conecta la consola Hue Bridge pentru a debloca mai multe caracteristici.

7. Prelungitor inteligent multifunctional pentru birou

 Vezi priza inteligenta – Pret orientativ:  140 Ron

Cu acest prelungitor inteligent, vei avea un accesoriu foarte util cu un design inovator. Il poti folosi pentru a pozitiona cele 4 prize AC sub forma unui cub, permitand astfel o mai buna organizare a spatiului. Este usor de utilizat atat acasa, cat si in sali de conferinte sau il poti lua cu tine in calatorii datorita greutatii si formei mici.

Siguranța copiilor

Ca mamă, siguranța copiilor este întotdeauna o preocupare majoră. Prizele inteligente oferă o serie de beneficii pentru siguranța copiilor, cum ar fi:

 1. Controlul aparatelor și dispozitivelor din casă: Puteți opri sau aprinde aparatele și dispozitivele din casă prin intermediul unei aplicații sau comenzi vocale, chiar dacă sunteți la serviciu sau în vacanță. Acest lucru vă permite să vă asigurați că toate aparatele și dispozitivele sunt oprite când copiii sunt în casă, fără a fi nevoie să le verificați manual.
 2. Programarea închiderii automată a aparatelor: Puteți programa aparatele și dispozitivele să se oprească automat când copiii sunt adormiți sau când părăsiți casa. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că nu există riscuri de supratensiune sau supraincălzire când copiii sunt în casă.
 3. Controlul luminilor: Puteți programa luminile din casă să se aprindă și să se stingă automat în funcție de orarul copiilor, pentru a-i ajuta să se adapteze la schimbările de lumină și pentru a-i ajuta să se simtă mai siguri când se plimbă pe la întuneric.
 4. Controlul temperaturii: Puteți programa sistemul de încălzire sau aer condiționat să se oprească sau să se aprindă în funcție de orarul copiilor, pentru a-i menține confortabili și pentru a reduce costurile de energie.
 5. Controlul dispozitivelor din camera copiilor: Puteți controla dispozitivele din camera copiilor, cum ar fi muzica sau televizorul, prin intermediul unei aplicații sau comenzi vocale, astfel încât să puteți să le opriți sau să le aprindeți de la distanță, indiferent dacă sunteți acasă sau nu.

Alte beneficii

 • Posibilitatea de a opri sau porni priza automat cand pleci sau intorci acasa
 • Setarea temporizatorului in functie de ora, vreme, apus, locatie si temperatura
 • Aprinderea automata a luminii exterioare cu o ora inainte de apus si stingerea automata dupa rasarit
 • Controlul luminii ambientale in functie de activitati, cum ar fi pornirea televizorului
 • Comenzi vocale pentru controlarea luminii din fiecare camera
 • Posibilitatea de a seta lumina calda si difuza pentru noapte pentru a nu trezi pe cineva din casa dar suficienta pentru a te putea orienta
 • Alerte pentru senzorii de usa si geam
 • Posibilitatea de a crea instructiuni personalizate pentru o varietate de actiuni
 • Conectare la asistentii vocali Google Nest/Home/Amazon Alexa pentru un numar mare de combinatii si setari.

În general, prizele inteligente sunt o modalitate ușoară de a face casa mai inteligentă și de a vă face viața mai ușoară. Sunt ușor de utilizat și nu necesită cunoștințe avansate de tehnologie. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă face casa mai inteligentă, atunci smart plugs și prize inteligente ar putea fi alegerea perfectă pentru voi.

Când folosim tehnologia pentru a ne face viata frumoasa, lucrurile sunt simple. Ce vă tentează din lista mea?

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: