Pentru ca eu fac sambata pasca, am zis sa va scriu mai devreme aceasta reteta, poate o luati in calcul. De vreo 2 ani fac aceasta reteta in diferite variante si nu o fac doar de Paste, fiind o gustare foarte buna pentru copii. Va dau reteta pentru adulti si la sfarsit mentinunile pentru copii
Ingrediente:
- 3 oua
- 500 gr. branza de vaci
- 250 gr. Mascarpone
- 2 linguri smantana grasa
- 3,4 linguri faina
- Jumatate de plic praf de copt
- 50 gr. coniac (optional)
- 2 linguri de zahar brun
- 1 baton de vanilie
- Migdale crude si merisoare cat cuprinde (optional)
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza de vaci, cutia de mascarpone, smanatana si batonul de vanilie.
Se adauga faina si praful de copt cernute, apoi se pune cu o spatula si albusul batut tare. La sfarsit puneti migdalele si merisoarele dupa gust, impreuna cu coniacul. Se baga in cuptorul incalzit la 180 grade pentru o ora pe o tava pe care se pune foaie de copt.
Pentru copii: nu pun zahar si coniac deloc! Pun migdale sau nuci crude, merisoare sau stafide. Noua ne plac merisoarele mai mult.
Pofta buna!
Multa grija si iubire!