Top 10 cadouri pentru un bebe (6-18 luni)

Jucaria mea preferata din copilarie era un bebelus chel, pe nume Antonel. L-am avut pana la varsta de 5 ani, cand subit a disparut din casa (fara sa stiu nici pana acum unde si cum). Maria si Alexandru au avut diferite jucarii preferate. Pana acum nu s-au atasat de una singura pe o perioada mai lunga de timp. Sunt curioasa cum va fi cu Achim..

Stiati ca si jucariile sunt testate pentru a fi sigure pentru copii?

Ei, nu toate jucariile, desi ar trebui sa fie ilegal sa nu fie vazute de un specialist, mai ales la cat de periculoase pot deveni. Testele pe care marii producatori de jucarii le fac sunt:

Test de rezistenta mecanica.

Unde se verifica ca jucariile nu se rup usor sau nu se sparg (formand astfel colturi ce devin periculoase pentru cei mici)

Test de compozitie chimica.

Se face analiza chimica a materialelor pentru evitarea substantelor toxice, asa cum este plumbul.

Test de flamabilitate.

E foarte important ca jucariile sa nu ia foc usor.

Ce trebuie sa stiti cand alegeti o jucarie?

E

Sa aiba eticheta in limba romana cu descrierea jucariei si a functiilor acesteia

E

Sa aiba datele distribuitorului trecute clar (pentru a sti cui te adresezi in cazul unei reclamatii)

E

Sa aiba trecut marcajul clar pentru ce varsta se adreseaza jucaria respectiva

E

Sa aiba codul CE (atesta ca jucaria este in conformitate cu standardul EN71)

E

Sa fie conforme cu standardul de siguranta european EN 71

Atentie!

Nu cumparati din angrouri jucarii netestate si neverificate. Verificati lista neagra a jucariilor, facuta de cei de la ANPC.Pentru a intelege mai multe despre cum se fac jucariile urmariti materialul realizat de Inspectorul Pro 

 

Ce jucarii recomand eu pentru bebelusii intre 6 si 18 luni?

Covorase de activitati

Bebelusii dupa varsta de 6 luni vor fi foarte interesati sa stea cat mai mult pe aceste covorase, fascinati fiind de culori si accesorii.

Acesta isi va dezvolta abilitatile motorii jucandu-se cu cat mai multe texturi. Suprafata moale si comoda a covorasului ofera confort micutului in timpul in care acesta se joaca.

Centru de activitati

Sunt extrem de versatile si au un numar mare de activitati pe care le puteti face impreuna cu copilul incepand cu varsta de 6 luni.

 Mingi

Alegeti mingii senzoriale care dau copilului senzatii tactile diferite, datorita denivelarilor de diferite forme aflate in interior. Aceste mingii dezvolta abilitatile motorii, coordonarea miscarii si a atingerii.

Jocuri de constructie

Nu va imaginati va vor construi case la 6 luni sau un an. Pentru a invata sa construiasca mai intai bebelusul darama. Asa ca, in primele luni de cand va sta in fundulet parintii vor fi cei care vor construi iar bebelusii vor darama totul in jurul lor.

Pana la 3 ani, cumparati doar jocuri cu piese mari!

Placa senzoriala

La un an este varsta la care copilul descopera si cerceteaza tot. O placa senzoriala este un cadou rar. Ai mei inca nu au una pentru ca tati le construieste un perete senzorial in casuta de lemn din gradina. Abia astept sa le vad reactiile!

 Carti adecvate varstei

Cartile trebuie sa fie cartonate, mai groase sau din materiale textile, senzoriale. Copiii vor prinde drag de carti si vor descoperi texturi.

Jucarii de plimbat

Odata ce merg in picioare le place sa traga si sa impinga lucruri dupa ei. Ii incurajeaza sa faca primii pasi si ii tine captivati in timp ce merg prin casa, mai ales daca scot si diferite zgomote.

Jucarii de plus

Nu toate plusurile sunt interzise langa cei mici. Alese cu grija sunt o distractie faina pentru ei. Achim are un ursulet special inca de cand a ajuns acasa. Acesta reproduce 5 tipuri de sunete din categoria sunetelor albe sau roz: valurile marii, foenul, picaturile de ploaie, aspiratorul, sau bataile inimii mamei, asa cum se aud ele transmise prin lichidul amniotic. Sunetul linistitor se opreste lent in 60 de minute. Achim a dormit foarte bine cu aceste sunete pe fundal. Ursuletul myHummy Lena este inca preferatul lui.

 Jucarii din lemn

Acestea dezvolta motricitatea si imaginatia.

Jucarii moi de ros

Cele de silicon au fost preferatele copiilor mei  pentru ca se distrau cu ele in timp ce le rodeau cand le ieseau dintisorii fara sa ii doara sau sa se loveasca. Avand mai multe culor se plictisesc mai greu si le capteaza mai mult timp atentia.

Ce sa NU le luati:

1. Jucarii cu piese mici. Sunt periculoase putand fi inghitite.

2. Jucarii cu butoane si luminite. Se plictisesc foarte tare de ele si nu ii ajuta in dezvoltarea imaginatiei.

3. Jucarii cu puf!
Bebelusii inhaleaza usor puful de pe aceste jucarii.

De ceva vreme copiii mei au descoperit jucariile de la Quercetti. Acestea sunt facute pentru a stimula creativitatea si intuitia copiilor prin joaca. Creativitatea este un element esential pentru a spori dezvoltarea sanatoasa, iar prin jucariile Quercetti, copiii dezvolta noi abilitati fizice si mentale si de asemenea invata sa rezolve probleme. De Sarbatori, Mos Craciun le va aduce cate un joc special pentru varsta fiecaruia. O sa va arat atunci ce am ales.

Copiii nu au nevoie de multe jucarii. Mai bine doar cateva si de calitate, primite rar, decat multe, rupte si periculoase.

De Black Friday aveti reduceri la multe dintre jucariile de pe Erfi. Eu va recomand sa va faceti lista de Craciun si sa cumparati la super preturi cadourile de pe acum.

Saptamana viitoare va fac lista cu recomandarile pentru 18 luni – 3 ani.
Se apropie Craciunul si trebuie sa ne pregatim, nu?

Care a fost jucaria voastra preferata din copilarie?

Multa grija si iubire!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!