3 trucuri pentru o curățenie eficientă și rapidă în bucătărie

Când eram mică, toată familia participa la curățenia de primăvară. Tata dădea perdelele jos și repara ce mai era prin casă. Eu și frații ne strângeam toate jucăriile și le curățam. Mama se ocupa de bucătărie și covoare.
La bucătărie noi nu aveam voie pentru că folosea tot felul de substanțe toxice care și miroseau tare urât. Tot timpul mama purta mănuși pentru că îi era frică să nu își ‘ardă’ pielea.
Ce bine că eu nu mai sunt pe vremea mamei. Ba mai mult, la curățenia de primăvara am câteva trucuri care mă ajută să fiu eficientă și rapidă pentru că nu vreau să petrec timp mai mult decât este nevoie.
Doamna Ildi mă ajută cu curățenia o dată pe săptămână este un real ajutor, dar cu 3 copii mici și gătit mult, este nevoie zilnic de curățat.
Achim e la vârsta curiozității și cele mai faine ‘jucarii’ sunt bidoanele mamei. Așa că, de multe ori, devine ajtorul meu.
P 20210225 172925 01

Să nu arunce și el un ochi?

P 20210225 173518 01

Ce trucuri folosesc eu?

  1. Nu ținem coș de gunoi în bucătărie
Știu că va părea ciudat pentru mulți dar pentru a evita mirosurile neplăcute din bucătărie, cel mai simplu este să nu le ținem cu noi. De câte ori vine cineva în vizită și întreabă unde este coșul de gunoi face niște ochi mari când aude că nu avem. Totuși, și la noi se strâng gunoaie. Pentru asta avem pe masă un un castron îmbrăcat în pungă de gunoi în care aruncăm micile lucruri. Pentru resturi alimentare sau mâncare rămasă strângem în pungi separate și în funcție de ce sunt, încercam să le facem compost sau să le punem deoparte pentru familii nevoiașe. În sat avem câteva familii de bătrâni care au nevoie mereu de ceva de mâncare.
Pungă de gunoi din casă o ducem la pubelă de câteva ori pe zi. E obositor? Pentru noi nu este. Văd doar avantajul faptului că nu miroase niciodată urât.
  1. Implic toată familia și împărțim sarcinile. Copiii după vârsta de 3 ani este normal să îi responsabilizăm cu mici activități pe care le pot face pe cât pot ei. Chiar și Achim mă ajută cu sortatul tacâmurilor, punându-le corect la locul lor.
  1. Produse de calitate! De ce să stai să freci bucătăria când ai produse care să te ajute să cureți, să igienizezi, să degresezi și să dezinfectezi eficient și foarte repede, pentru a rămâne timp și de joacă cu cu copiii.
Cum le fac eu rapid? Secretul meu se numește Kimicar și le am împărțite pe fiecare zonă din bucătărie:

Pentru mașina de spălat vase, folosesc:

Este un detergent cu efect igienizant cu clătire, eliminând  mirosurile având o putere mare de curățare a petelor de ruj, resturilor de mâncare, cafea, cești, tacâmuri și pahare.
Bonus: 4/1 la înseamnă: detergent vase, agent strălucire, eliminator de mirosuri și anticalcar .
Soluție clătire pentru vase, tacâmuri sau pahare, ce conferă strălucire, folosit la mașinile de spălat vase.
Lasă vasele fără urme, pete, mirosuri și să o strălucire impresionantă.
Bonus: este special adaptat pentru apa dură și favorizează o uscare perfectă.
Asa-i că nu vă plac paharele cu urme?

Pentru curățarea cuptorului și a aragazului, folosesc:

Este un degresant puternic concentrat pentru bucătării folosit la curățarea aragazului, cuptorului, plitei, hotei, rotisorului, grătarului și grillului. Poate fi folosit cu succes la noile tipuri de cuptoare cu autocurățare.
Are acțiune microbicida.
Este un puternic degresant pentru suprafete dure (perfect pentru suprafețele de inox) ce acționează cu forță, lăsând suprafețele igienizate și perfect curate.
Este o cremă degresantă parfumată ce curăță și elimină resturile de grăsime de pe părțile din inox, gresie, cuptoare, bancuri de gătit, grătare, plite și hote.
P 20210225 175445 01 1

Mi-ar plăcea să dau din nas că Samantha și să se facă treaba singură. Vouă nu?

Pentru curățarea suprafețelor, folosesc:

Este un detergent extrem de concentrat pentru curățarea și igienizarea suprafețelor dure rezistente la apă. Ajută la o curățare profundă și întreținerea zilnică până la operația de igienizare în funcție de concentrația în momentul folosirii.
Bonus: Conține sare de Amoniu Quaternala care-l face foarte eficace ca igienizant în lupta cu Gram, Virus, Bacterii, Staphylococcus, Escherihia coli, Salmonela, Legionela și CoronaVirus, conform EN 14476.
Este un detergent universal alimentar igienizant, spumant ce elimină rezidurile organice și anorganice de pe: gresie, faianță, podele, mașini și echipamente. Adaptat pentru eliminarea grăsimilor animale și vegetale.
Este un igienizant cu alcool, parfumat pentru curățarea în profunzime și igienizare suprafețelor. Se poate folosi pe marmură, porțelan, gresie, faianță, în băi, în bucătării, pe bancuri de lucru pentru alimente sau utilaje de inox.
Suprafațele vor fi tratate și igienizate eliminând bacteriile și mucegaiurile cu o amplă acțiune antimicrobica.
Bonus: Conține sare de Amoniu Quaternala care-l face foarte eficace ca igienizant în lupta cu Gram, Virus, Bacterii, Staphylococcus, Escherihia coli, Salmonela, Legionela și CoronaVirus, conform EN 14476.
Degresant concentrat universal pentru suprafețe, puternic și cu acțiune igienizanta, ce poate fi folosit pe suprafețele din lemn, bucătării, blaturi de mobilă, ceramică, pardoseală, suprafețe vopsite și cromate, scaune din scay, stofă, mașini, ustensile și rulote.
Este un spray ce curăță, reînnoiește și dă luciu tuturor suprafețelor din inox, aluminiu, metalele cromate.
Este folosit cu succes pentru curățarea petelor de grăsime și mizerie de orice tip, lăsând o protecție antistatică.
P 20210225 174615 01

Ce bine este să ai un loc de unde poți să le achiziționezi pe toate!

Pentru curățarea chiuvetei, folosesc:

Este o soluție de curățare și prevenire a depunerilor de calcar, dând strălucire, igienizand bateriile, robinetele din inox, cabinele de duș, diferitele obiecte sanitare dar și pe cele din inox.
Ajută la albirea chitului dintre rosturile de la gresie și faianță și elimină mizeria de pe sanitare inclusiv urmele de săpun.
Este o soluție de desfundat ce eliberează eficace scurgerea de chiuvete din bucătărie, bideu, căzi de baie, lavoar, dușuri obturate de fire de par și resturi diverse, țevi, sifoane, eliminând mirosurile urâte.
Nu dăunează țevilor de scurgere indiferent din ce material sunt făcute.
Voi ce secrete aveți la curățenia de primăvară?
Multă grijă și iubire!
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: