De Craciun in fiecare an creste numarul internarilor in spital la adulti. In Romania de sarbatori se mananca prea mult si prea gras.
La sarmale nici eu nu renunt dar macar voi face aperitive usoare pe care sa le pot manca impreuna cu picii.
1. Crema de ton
2-3 cutii de ton in ulei de masline
Jumatate pachet de unt
3 anchois
Sare dupa gust
Ardei iute (daca nu dati copiilor)
Jumatate de lamaie
Ingredientele sunt amestecate bine in mixer si puse la rece.
2. Crema de branza
Branza proaspata
2 lingura smantana
2 linguri unt
Marar
Boia iute sau ardei iute (optional doar daca nu le dati copiilor)
Amestecate in mixer si puse la frigider. Eu servesc aceasta branza pe felii de andive.
3. Pasta de masline
Masline fara samburi
Usturoi
Coriandru
Lamaie
Ulei de masline
Sare dupa gust
Amestecate in mixer si puse la rece.
4. Guacamole
Avocado (3 bucati coapte)
Rosii cherry (fara samburi)
Ardei iute
Ceapa
Coriandru
Lamaie
Sare
Toate taiate marunte si puse la rece.
Multa grija si iubire!