Ador bezeaua. Aș mânca dimineața, la prânz și seara. Doar că nu îmi place bezeaua cumpărată. Pur și simplu găsesc foarte greu o rețetă care să nu fie ‘cretă’ așa cum se găsesc în prea multe magazine. Mie îmi place bezeua crocantă și lipiciosă.
Ingrediente bezea:
6 albușuri ou
3 lingurițe zahăr brun (mie îmi place puțin dulce dar puteți adăuga mai mult zahăr dacă vă place mai dulce)
2 plicuri zahăr vanilat
1 linguriță oțet
Se mixează foarte bine albușurile spumă apoi se adaugă ușor zahărul și zahărul vanilat. La sfârșit adăugați oțetul. Se mixează cam 20 de minute. Se toarnă forma în tavă și se bagă la cuptor pentru o oră la 120 grade prima jumătate de oră și 140 încă o jumătate de oră. Se lasă în cuptor până se răcește.
Crema de mascarpone
1 ciocolată albă – topită
Mascarpone
Smântană lichidă
Cicolata se topește la bain-marie. Se mixează crema de mascarpone cu smantana lichidă și se adaugă ciocolata topită. Băgați la frigider până asamblati tot.
Se curăță și se taie fructele kaki și turnati în boluri un rând de cremă, bucățele de bezea și fruct de kaki și iar crema.
Desertul se ține în frigider. Este foarte bun servit rece.
Poftă bună!