Când Maria avea un an mama a făcut gogoși și a vrut să îi dea și ei. Am sărit ca arsă: prajeală, zahăr, zahăr pudră adică un mare NU.
Și uite așa copiii mei nu au gustat gogoși până acum 2 luni când am găsit o super rețetă de gogoși la cuptor (pentru mine și Alex le prăjim) unde am înlocuit zahărul cu mierea. Sunt ușor de făcut și delicioase pentru cei mici.
Ingrediente:
200 gr. iaurt gras
2 ouă
200-300 gr. făină
Miere – 3 linguri
Jumătate pachet de unt de masă la temperatura camerei
1 plic de praf de copt
Cum se prepară?
Mixati bine cele 2 ouă cu mierea până se topește, adăugați iaurtul și untul și mixați bine, apoi adăugați praful de copt cu făină până devine o cocă închegată și o puteți frământa. Întindeti o foaie și dați-le o formă cu un pahar sau o altă formă.
Le băgați la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute, urmăriți să fie rumenite.
Cum le scoateți din cuptor le ungeți cu miere dizolvată în puțină apă călduță.
Poftă bună!