Pizza de casă cu baby spanac pentru copii (dar și adulți)

Când aveam 10 ani mama ne-a făcut prima oară pizza. Pe atunci o făcea cu felii de pâine (cred că toți mâncăm așa când eram mici) și punea pe ea cam ce avea prin casă. Încă de atunci am făcut o pasiune pentru acest preparat.

Diferența la o pizza bună o face aluatul, căci la topping nu e mare brânză (deși și aici contează brânza folosită).

De ani buni caut un aluat pufos și deși am găsit câteva rețete bune parcă nu era tot ce trebuie. Iar acest aluat, nu doar că a devenit preferatul meu dar și al întregii familii.

Ce vă trebuie pentru blat?

160 ml apă caldă, 1 plic drojdie uscată (sau drojdie proaspătă), 500 g făină, 2 linguri ulei de măsline, sare (pentru aluatul meu și al soțului adaug și bere cu alcool sau fără 20 ml).

Cum se prepară?

Amestecați drojdia cu apă călduță și lăsați-o câteva minute să se activeze (dacă este proaspătă freac-o cu puțin zahăr).

Amestecați făina cu sarea și încorporati drojdia, apa caldă și uleiul. Frământati măcar 5 minute și lăsați la dospit jumătate de oră.

Întindeti foaia și adăugați toppingul.

Noi folosim pasta de roșii (făcută în casă), cu oregano, sare și puțin ulei.
Apoi adăugați felii de mozarella, busuioc verde, frunze de baby spanac și ciuperci pleurotus tăiate bucățele.
(Mai puteți adăuga tot ce vă place).

Introduceți la cuptor pentru 20 minute la 180 grade și este gata.

Poftă bună!

Multă grijă și iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!