Cum putem preveni maltratarea sau jignirea copiilor de către cadrele didactice

martie 20, 2018

iconita

Ana Maria Ivan

shutterstock 128647670 min

În ultimele luni am auzit de prea multe cazuri de copii uciși de către mamele lor.

Am scris despre faptul că nimeni nu știe exact ce se întâmplă în sufletul unei mame dar cred că cel puțin ultimul caz cu mama care și-a ucis fetița în baie ar fi putut fi evitat.

Cum?

Era educatoare. Dacă avea probleme mentale, gândiți-vă că acest lucru s-ar fi putut întâmpla cu alt copil sau copiii din grădiniță în care lucra.

Ar fi putut fi evitată toată această tragedie dacă ar fi fost testată psihologic și descoperită la timp o depresie sau un alt derapaj emoțional și apoi să fie urmărită de un terapeut.

A lucra cu copiii de orice vârstă implică o foarte mare uzura psihică despre care nimeni nu vorbește sau la care nimeni nu se gândește. E ușor să dăm vina doar pe educatori și profesori, dar adevărul este că aceștia ar trebui ajutați și sprijiniți. Și ei sunt oameni și sunt încărcați de propiile probleme de viață.

Lucrul cu copiii în sine nu este ușor, acesta însemnând să îți controlezi foarte bine problemele de acasă, emoțiile personale și să te autoeduci cu foarte multă răbdare și înțelegere, astfel încât să faci față indiferent de lucrurile apărute pe parcurs.

Ce este uzura psihică?

Deteriorarea treptată a activității psihice (slăbirea memoriei, a capacității de înțelegere, de rezolvare a problemelor, a intensității afective) ca urmare a suprasolicitării sau a subsolicitării ei.

Cei mai expuși la această uzură sunt chiar cadrele didactice.

Citim peste tot despre cazuri cu educatoare din creșe și grădinițe care maltrateaza sau jignesc copii. Sunt copii din școli sau licee care declară că au fost jigniți sau bătuți de profesori.

Este oare normal ca aceste lucruri să se întâmple? Era normal ca această mamă să își ucidă fiica de 4 ani?

Putem sta să o judecăm și să o blamăm sau să facem ceva pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, ideal ar fi niciodată.

Tu și eu, împreună putem aduce o schimbare.

Primul pas pentru ca acest lucru să fie luat în considerare este o petiție pe care am inițiat-o în acest sens și pe care o puteți semna și trimite mai departe.

Petiția o puteți semna AICI.

Voi ce ziceți: este sau nu nevoie de o astfel de lege la noi în țară? Au cadrele didactice nevoie de teste psihologice pentrua preda copiilor noștri?

Multă grijă și iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!