Nu știu cum sunt alți copii, dar ai mei refuză să mănânce ficatel oricum l-aș prepara. Aștept să mai crească și să își schimbe din gusturi. Am descoperit într-o zi că ai mei cereau pate din care mancam noi.
Eu și soțul meu adoram pateul. În comerț cam pe toate cutiile scrie maxim 40% ficat. În rest ce o fi? Nu îndrăznesc să mâncăm nici noi ce este în comerț așa că este exclus să dăm copiilor.
Soțul meu mi-a gătit această rețetă încă de la începutul relației noastre. Este vestit în cartier pentru cel mai bun pate.
Între timp, m-am apucat să îl gătesc și eu, pentru că deși este rapidă rețeta, el nu prea a avut timp.
Ce vă trebuie?
O casoleta de ficat de pui (cam 200 grame)
2 ciuperci
Jumătate de ardei roșu
1 ceapă roșie
8-10 căței de usturoi
1 morcov
O legătură pătrunjel
Apa
Un praf de sare și unul de piper negru
Le tăiați bucăți mici pe toate.
Caliti toate legumele și ficatul, adaugandu-le în ordinea asta: morcov, ceapă, ardei roșu, ciuperci, usturoi și ficat.
Apoi adăugați o cană de apa și le lăsați la foc mic cu un capac, până rămâne fără apa. Din când în când amestecați să nu lipească. Adăugați la sfârșit legătura de pătrunjel.
Așteptați să se răcească apoi băgați la robot cu o lingură de unt. Mai adăugați unt și un pic de lapte dacă îl vreți cu o textură mai moale. Când este gata băgați la frigider.
Picilor mei le dau pe o felie de pâine unsă cu unt, pate și acoperită de felii de ardei gras.
Poftă bună!
Multă grijă și iubire!