Ba vine primăvara ba vine zăpada. De zăpadă sper totuși că am scăpat, nu de alta dar mâine îmi schimb cauciurile de iarnă la mașină și nu vreau o nefăcută. Bun. Deci de prin februarie tot am avut una caldă și una rece.
Ei bine noi am profitat la maxim de iesitul în săptămânile calde când ne-am ‘dezbracat’ cât am putut de mult.
Am și desenat un infografic drăguț despre cum să îmbrăcăm copilul în funcție de temperatură. Dar văd că nu a ajuns la toată lumea.
Căciulita de bumbac, bat-o vina!
Specialiștii și eu (nu ca aș fi vreo specialistă ci doar o mămică cu doi copii care au răcit DOAR de 2 ori în iarna asta) recomandăm ca minunea de căciulă să NU se mai atașeze pe capul copilului, fie el și bebeluș atunci când temperaturile sar de 15 grade (ați auzit bine) și NU bate vântul!
Puii mei la 16 grade la munte:
Ieri îmi povestea o prietenă care a ieșit cu picea de aproape 4 luni în parc (zilele acestea cu temperaturi de peste 25 de grade) fără căciulita și un bunic tare drăguț i-a spus ‘Pune-i tată ceva pe cap că e crudă’. Am râs cu lacrimi la partea cu ‘e crudă’, foarte drăguț bunicul și grijuliu.
Mai rău e că din păcate cam toate bonele și bunicile simt nevoia de o bundita croșetata sau o căciulita (croșetata și aia sau din bumbac subțire) ‘sa fie doar’, deși ție om mare ți se topește tricoul pe tine.
Mi-am luat-o și eu când m-am întors acum 2 săptămâni din sejurul de prin țară și ne-am oprit la mama unde îmi erau puii. Mama simpatică în tricou (deși este friguroasă), ai mei cred că o ‘suparasera’ cu ceva că altfel nu îmi explic, cu tricou, pulover gros și vestă, iar Alexandru cu 2 perechi de pantaloni! Căciulita o scosese cu câteva minute înainte să ajung… Să leșin nu alta. I-am dezbrăcat la tricou și la o singură pereche de pantaloni (căci era suficientă).
Așa ies la 21 grade:
Nu știu de ce dar dacă picii ar fi răcit atunci, sunt convinsă că mama nu ar fi înțeles că au răcit de la prea multe haine și nu de la prea puține. (Sper ca mama să nu citeasca acest articol..).
Vă rog dragi mămici să închideți caciulile undeva și să nu le mai eliberați până la toamnă (cât de târziu). Copiii NU au nevoie de ele și NU vor răci!
Multă grijă și iubire!