Idei pentru o cină delicioasă (Salată cu baby spanac, humus, friptură și legume la cuptor)

Când soțul meu are chef de gătit, atunci să te ții de burtă, pentru că greu te vei putea opri din mâncat.
Ca el, nu găteste nimeni și mereu îi spun că ar trebui să participe măcar la un sezon de MasterChef.
Astăzi, ne-a gătit minunat, salată, cremă de humus, pastă de măsline dar și felul principal cu friptura și legume la cuptor.
Vă las pe rând, rețetele:
Salata de baby spanac cu nucă
Baby spanac
Ciuperci trase în tigaie cu ulei de măsline la foc tare
Nuci
Muguri de pin
Parmezan
Fasole roșie la cutie
Dressing: ulei de măsline, sare, piper, usturoi, 2 linguri de zeamă lămâie, o lingură oțet balsamic, o linguriță sirop agave și ardei iute
P 20210516 152308 01

Salată cu baby spanac, nuci și ciuperci

Humus cu muguri de pin și ardei iute
Năut, conservă
O lingură de pastă de Tahini
Zeama de la o lime sau lămâie, după gust
Usturoi 3 căței noi
Ulei de măsline
Sare
Boia dulce
Toate băgate la blender.
Pentru Maria am făcut separat înainte fără usturoi (nu are voie).
P 20210516 144533 01

Cel mai bun humus din lume

Friptura a fost din piept de porc afumată, pusă pe grill în cuptor, tăvălită bine înainte pe un tocător cu sare și piper.
P 20210516 141847 01

Friptura și legumele au fost puse împreună

Sub grillul cu carne a pregătit legumele: cartofi noi, morcovi tăiați în felii, ciuperci, ceapă și ardei copți înainte.
Peste toate legumele se pune un dressing cu:
Usturoi verde 3 fire, Ulei masline 5 linguri,Sare și piper după gust, Ardei iute după gust, Cimbrisor proaspat, 25 ml la alegere (burbon, wiskey, cognac). Soțul a pus cognac (toate puse la blender). Ceapa a fost umplută cu oțet balsamic.
Zeama de la carne s-a scurs în tava cu legume și le-a dat un super gust.
P 20210516 152501 01

Așa arată la final

A stat o oră la 240 grade și încă 30 minute la 200 grade.
P 20210516 152648 01

Cele mai bune legume la cuptor

Pastă de măsline
O cutie măsline kalamata fără sâmburi
2 file de anșoa
Ulei de măsline
O legătură pătrunjel
O legătură coriandru
Un fir de usturoi verde
Sare și piper după gust
P 20210516 145537 01

Mult pătrunjel la pasta de măsline

P 20210516 145633 01

Totul pus la blender

P 20210516 153026 01

Masa noastră

Noi am mâncat cu ciabatta de la magazinul cu produse din Italia de lângă noi, care au un gust divin.
Merg foarte bine și cu tortilla, lipiile de porumb spaniole.
P 20210516 154048 01

Ne-am lins pe degete

Mariei i-am luat aceste lipii fără gluten, le-am uns cu humus și a mâncat cu cărniță și morcov la cuptor.
Sincer, e prima friptură la care au rămas cartofii pentru că bătaia a fost pe morcovi și ciuperci.
A fost un brunch (am mâncat la 3 jumătate după amiaza) pe cinste pentru toți.
Ce rețetă vă face cu ochiul?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!