Meniul nostru de Revelion (plus rețetele)

ianuarie 1, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20211231 212123 01
Anul acesta am decis să scoatem carnea din meniul de Revelion și să facem preparate cât mai ușoare de făcut dar și care să țină cât mai puțin în bucătărie.
Ce am pregătit?
Platou de brânzeturi cu struguri și nuci
Pastă de macrou afumat și ton în ulei de măsline
Salată de icre de știucă
Dorada în crustă de sare de mare cu cartofi copți
(Inițial am vrut sparanghel, dar cineva (nu spun cine) a uitat să îl bage la frigider și s-a stricat)
Creveți trași în unt cu usturoi
(La final de obicei pun și pătrunjel dar am rămas fără)
Prăjituri asortate (anul acesta le-am cumpărat)
Platoul de brânzeturi
Am pus cașcaval afumat, camembert, cașcaval maturat, brânză halloumi. Am pus și câteva role de prosciuto și peste toate am pus nuci struguri roze (din punctul meu de vedere merg cel mai bine)
Pentru mama a fost prima oară când a gustat în această variantă și i-a plăcut super mult.
P 20211230 182800 01

Pastă de macrou și ton

Sunt mare fan această pastă dar nu făcută oricum. Varianta cu cremă de brânză mie nu îmi place, așa că după mai multe încercări m-am oprit la asta. Iar faptul că adaug ton în ulei o face și mai bună.
Am pus: doi macrou afumat, 3 bucăți de ton în ulei (măricei, am luat la borcan de sticlă), 3 legături ceapă verde, 150 grame unt la temperatura camerei, sare și pătrunjel tocat.
P 20211230 183518 1 01

Pe toate le-am lăsat cu furculița, nu le-am pus in blender. La final puteți adăuga câteva bucăți mai mari de ton.

P 20211231 212540 01

Salată de Icre de știucă

(Au fost făcute de mama)
Mama a folosit icrele, zeama de la jumătate de lămâie, 4 linguri de apă minerală, o lingură de griș fiert, ulei.
Le-a mixat bine dar adăugate pe rând, începând cu uleiul, apoi sucul de la lămâie, lingurile de apă minerală, și mixate bine de fiecare între ele. La finala pus sarea și grișul. La final a pus ceapă deasupra.
P 20211231 224900 01

Creveți în unt și usturoi

Fac această rețetă de vreo 3 ani și vă spun că de obicei mă bat cu mama pe sos!! Atât de bun este.
Anul acesta a mâncat cu noi și Alexandru, Maria și soțul nefiind fani ai creveților. Momentan!
Folosesc unt din belșug, ulei de măsline (adus din Kavala), jumătate de lime, usturoi pe fiecare gust, vin alb (deși îmi place mai mult varianta cu coniac dar la mama nu am avut) și mult pătrunjel la final.
Pun untul și uleiul în tigaie, apoi usturoiul și după un minut creveții. Ușor adaug și vinul și sucul de la lime. Acasă de obicei mut din tigaie într-un vas de fontă și bag și la cuptor pentru câteva minute, dar ieri era ocupat cu peștele așa că i-am pregătit doar în tigaie și nu am pus pătrunjel pentru că am rămas fără. A fost delicios chiar și așa.
P 20211231 190353 01

Dorada în crustă de sare

Doarada întreagă a fost spălată și ștearsă bine cu un prosop de hârtie, umplută pătrunjel, usturoi, roșii, ardei iute și felii de lime (nu lămâie).
Pusă pe un pat de sare în tavă și acoperită bine de sare grunjoasa.
La cuptor la 180 de grade pentru 2 ore.

P 20211231 190335 1 01

P 20211231 225429 01 1

Așa arată când îl scoți

P 20211231 231414 01

Pentru sosul de pesto de servit pestele ai nevoie de: pătrunjel, busuioc, ulei de măsline, lime, sare, usturoi, un pic de ardei iute, toate mixate bine până devin o pastă. Se păstrează la frigider și se poate mânca la pește, paste sau friptură de miel.
Cartofii i-am pus la cuptor în folie de aluminiu. Când au fost gata i-am curățat și pasat ușor cu furculița (dar nu pastă) și adăugat peste ei unt topit cu sare și usturoi.
Cum a arătat meniul vostru de Revelion?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!