Sărățele cu smântână și cremă de brânză

Vineri am văzut un reels care m-a făcut să leșin de poftă. Era o rețetă de sărățele cu crema de brânză
Imediat m-am dat jos din pat să o fac și eu și după cum mă știți am modificat-o un pic după gustul meu.
Vă las și link către video-ul care m-a făcut să le fac și eu.
Știți deja că îmi plac tare mult sărățelele și după rețeta mea celebră (celebră pentru că are peste 100.000 de citiri articolul și căutări pe google), nu credeam să mai încerc vreodată alta.
Dar uite că vorba aia ‘sa nu zici niciodată niciodată, s-a adeverit) și o altă rețetă mi-a făcut cu ochiul și m-a făcut să salivez.
Este mai complicată decât prima, dar merită munca depusă.
📍Ce aveți nevoie:
300 grame făină cernută
200 grame unt rece
150 grame cremă Brânză
70 grame smântână grasă
📍2 linguri cremă Brânză pentru întins și mozzarella rasă, în funcție de gust. Eu am folosit crema de brânză Philadelphia (nu, nu este reclamă, asta aveam în casă). Data viitoare vreau să încerc cu mascarpone.

P 20220513 112739 01

Într-un bol cerni făina, pui untul, crema de brânză și smântâna groasă. Amesteci până devine un aluat și toată făina este încorporată. Apoi acoperi cu o folie și bagi la congelator.
P 20220513 113314 01

Înainte de congelator

 

P 20220513 121010 01

După congelator

 

P 20220513 121506 01

După ce scoateți aluatul îl întindeți subțire și adăugați o lingură din crema de brânză și o întindeți și pe aceasta bine.

P 20220513 121546 01

Împăturiți aluatul și îl faceți pachețel, apoi iar îl întindeți bine și iar întindeți pe el o lingură de cremă de brânză și foarte puțină mozzarella.

P 20220513 121606 01

Primul pachețel

P 20220513 121616 01

Apoi iar întindeți

P 20220513 130200 01

Întins ușor

P 20220513 122006 1 01 1

Pentru al doilea rând

Iar faceți pachețel și de data asta îl împăturiți în folie și iar introduceți la congelator pentru încă 30 de minute.

P 20220513 130620 01

Când îl scoateți întindeți aluatul cu grijă, mai gros (de 5-7cm grosime) și tăiați în felii.

P 20220513 130721 01

P 20220513 131203 1 1 01

L-am tăiat mai groase și mai subțiri să văd care îmi plac mai mult. Preferatele mele au fost cele subțiri

P 20220513 131437 01

Le așezați în tavă pe foaie de copt și le ungeți cu gălbenuș de ou.
P 20220513 131801 1 01

Deasupra puneți ce vă place. Eu am lăsat simple dar și cu mozzarella.

P 20220513 135455 1 01

P 20220513 135250 01

Cum se vede și brânzica prin Sărățea

Introduceți tava preîncălzită la 200 grade pentru
26 de minute.
Cele mai bune sărățele-foietaj, mâncate vreodată. Atât doar că .. îngrașă. Să vă mai spun că am mâncat jumătate de tavă singură? Nu, nu le fac des 😂😂. Poate de la toamnă încolo, cert este că au fost hit pentru toți copiii.
Poftă mare!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!