Eu cu retetele mele, mama cu ale ei. Daca tot a inceput sa gateasca fara zahar, ei bine, gateste din ce in ce mai bine.
Noi ne bucuram de aceste retete, desi recunosc, nu credeam ca exista reteta mai buna ca a mea.
Aluatul are smanatana in compozitie, ceea ce nu m-as fi gandit singura sa adaug si mi se pare foarte interesant la gust.
Eu pun merele crude de obicei, dar in reteta aceasta chiar imi place asa.
Ce va trebuie pentru aluat?
2 oua
2 linguri de smantana
Un pachet de unt
Un plic de bicarbonat de amoniu (pe care-l stingem in zeama de la o jumatate de lamaie)
Un praf de sare
Faina 300-400 grame
Se amesteca bine toate ingredientele cu faina cat cuprinde pana cand este o coca tare, mai groasa decat cea de paine. Se separa in patru parti egale, se intind si se coc pe rand la 180 de grade circa 10 minute.
Merele se prepara inainte!
Curatam merele, le dam pe razatoare si le calim pana nu mai au suc in ele.
Se pot adauga mirodenii dupa preferinta: scortisoara, cuisoare, vanilie. Eu nu am adaugat deloc zahar sau miere, ci doar le-am lasat savoarea lor. Mie nu imi plac nici mirodeniile foarte mult, asa ca am pus doar putina scortisoara.
Cand foile sunt racite le umplem cu merele, care sunt si ele racite.
Eu nu adaug zahar pudra sau altceva deasupra.
Se acopera si se lasa minim 4 ore inainte sa o taiati.
Multa grija si iubire!