Lista cu produsele necesare pentru o proaspătă mămică

ianuarie 2, 2017

iconita

Ana Maria Ivan

lista mama

Viața de proaspătă mămică poate fi dificilă, dar cu o bună organizare, lucrurile pot fi mult mai ușoare! M-am apucat să scriu acest articol la rugămintea unor prietene care după ce au citit mii de liste de pe net tot nu știau exact ce au nevoie. Vă spun încă de la început că toate recomandările sunt din propria experiență cu 2 copii și că sunt lucrurile folosite de mine.

În primul rând trebuie să menționez că mie nu-mi place să fac cumpărături, nici măcar pentru bebe. Așa că toate recomandările sunt ale unor firme care au și magazin online.
În perioada de dinainte să o nasc pe Maria, cu vreo 2 luni, cred că veneau aproape zilnic curierii! Îi știu așa bine că am numerele de telefon de la toți cei de pe zona mea, inclusiv al Poștașului (dar asta-i altă poveste).

Mai trebuie să știți că nu sunt adepta lucrurilor scumpe sau a multor produse sau haine de care copilul nu are nevoie și că am mers pe varianta strictul necesar. Atenție totuși, fiecare mamă poate avea alte priorități.

Ce conține această lista?

1. Hainele 

Copiilor foarte rar le-am cumparat ceva în afară de hainele de pe site-ul Next. Produsele vin din Anglia, calitatea este foarte bună iar prețurile de pe site sunt mai mici față de magazine. Adresa site-ului este: ro.nextdirect.com

Ca să vă faceți o idee:
În primele 3 luni am avut nevoie de 8 bodyuri (cu mânecă și pantalon lung). Acum depinde de sezon, am avut și 6 bodyuri cu mânecă și pantalon scurt. Dacă este iarnă (așa cum era când s-a născut Maria) am luat și un combinezon de blană pentru exterior. Apoi pe mărimi diferite, până la 6 luni, am mai cumpărat câte 10-12 bodyuri. Până la 6 luni am ținut ambii copii în body-uri de bumbac, comode, cu capse (nu trase peste cap). Cred că prioritar este confortul copilului care oricum doarme foarte mult în primele luni și care nu trebuie schimbat de 10 ori pe zi în haine incomode. Plus că aceste body-uri pot fi foarte frumoase.

Bonus: la next gasiti niste body-uri adorabile! Noi altceva de imbracat NU am avut! (Exceptând hainele de botez, pe care tot de pe Next le-am luat).

2. BebeTei

Îi ador că au site-ul online, că în magazine, cel puțin la cel din Tei, e macel.
Toate visăm ca alaptatul să fie fără nici o problemă și să nu știm ce este biberonul. Realitatea arată cu totul altfel și de multe ori trebuie să apelăm și la aceste lucruri. Am o prietenă care a spus că nu va da niciodată copilului lapte la biberon, iar în noaptea când a ajuns cu copilul acasă, după 6 ore de epuizare, în care storsese și copilul și ea tot laptele avut (mai bine zis pe care nu îl avea) a bătut la ușa vecinilor pentru un biberon și un lapte praf. Mai bine să le aveți în casa și să nu le folosiți niciodată!


Noi de aici cumpărăm: laptele praf (Lactana de la Topfer), șervețele umede pentru fund (dr. wipes sau bamboo), biberoane (dr Browns, vă trebuie în jur de 10 ca să nu spălați toată ziua biberoane), sterilizator și încălzitor de biberoane (dr Browns), suzete 2 (Tommee tippee), produse de îngrijire ale bebelusului (ne plac mult cele de la Klorane Bebe), jucării, inclusiv produse pentru mama (eu de aici îmi iau și cremele de față). Au cele mai bune prețuri (care variaza între 10-20 ron pe produs, în minus față de alte magazine sau farmacii, iar la câte se adună este o mare diferență). Minusul lor mare este termenul de livrare. Vin cu Porumbelul zburător(mă amuză teribil numele firmei) și durează 6-8 zile lucrătoare. Dacă nu ești organizat cam ai de așteptat! Siteul este: comenzi.bebetei.ro

3. Scutece

Noi folosim Babylove de la magazinele DM sau Pufies. Ca să vă faceți o idee, în prima lună puteți folosi între 10 și 14 scutece în 24h. Bebe face caca mult. După prima lună, lucrurile se mai aranjează si veți schimba între 8-10 scutece în 24h. Incepând cu luna a treia i-am schimbat scutecul noaptea doar în cazul în care făcea numărul 2 (caca), altfel 8-10 ore stătea cu același scutec.

4. Ce produse ați mai avea nevoie 

Noi am mai luat: mobila completă, lenjeria de pat, cantar, termometru baie, aparat de aerosoli (necesar la aproape fiecare răceală), purificator cu ionizare și aer Hepa (pe lângă faptul că acesta curăță aerul din camera bebelușului, dar face și un zgomot alb care acoperă alte zgomote din casa și nu trezește bebelușul, noi și în concediu l-am luat cu noi!), umidificator, videofon (neapărat cu cameră cu infraroșu ca să vezi și noaptea ce face bebe), detergent de rufe, batista bebelusului (am luat și aspirator nazal electric dar care nu ne-a ajutat la nimic).

5. Pompa de san

Pompa de sân electrică de la Spectra care este un miracol. Față de cea de la Avent, pe care am testat-o în maternitate și care mi-a făcut răni. Pregătește-te pentru furialaptelui, se poate întâmpla. Revin cu detalii despre ea separat. O găsiți pe spectra.ro

6. Căruciorul

L-am luat 3în1 de la BabyMerc. Foarte fiabil și arată ca nou chiar și după doi copii. Și da, îl folosim și la al treilea bebe. Noi l-am luat de la BabyExpo cu discount de 10%. Foarte drăguță familia care le aduce din Ungaria. Nouă ne-au retrimis un cadru la care nu mergea o roată. I-am sunat, și-au cerut scuze și au schimbat cadrul cu totul fără nici un cost. La acesta nu am avut nici o problemă! Îi găsiți și pe net www.babymerc.ro Despre cum sa alegi un carucior de calitate am scris aici.

7. Colici

Noi am folosit Baby Jarro Dophilus (dacă vreți mai multe detalii, citiți articolul cu Prafulmagic) www.secom.ro

Cum facem să ne organizăm?

La începutul lunii (când ia soțul salariul) facem lista cu tot ce e nevoie și comandam la bebe tei! Apoi cumpărăm scutece pentru toată luna!

Sper să vă ajute sau să distribuiți lista mamicilor care ar avea nevoie!

Multă grijă și iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!