Recunosc ca imi plac bomboanele de ciocolata. Daca sunt umplute cu visine sau au multa nuca deja nu ma opresc pana nu le termin.
Eii dar cu 2 copii mici, carora inca ma incapatanez (contrar celor care nu credeau ca ajung nici la 2, nici la 3 si nici la 4 ani cu Maria fara sa guste ciocolata) sa nu le dau ciocolata.
Desi stiu cat este de sanatoasa, eu nici pudra de roscove nu am luat in casa pana acum.. sa explic de ce. Copiii de varsta mica asociaza dulciurile cu diferite culori. Oricat le-as fi spus eu preparatelor cu pudra de roscove ca nu este ciocolata sau ca ciocolata vazuta pe undeva u este pudra de roscove, cred ca ai mei copii pe undeva s-ar fi simtit ‘inselati’. Asa ca, pentru a evita toata aceasta tevatura, nu le-am dat nimic din ce arata ca ciocolatata.
Acum sunt suficienti de mari incat sa faca diferente, plus ca la gradi le gatesc gustari dulci cu carob sau pudra de roscove, asa ca au inteles ca am vorbit cu doamna Stela (cea mai buna bucatareasca dupa copiii mei) si am luat si eu de la ea pudra de roscove.
Bun, aceste bomboane daca vreti sunt un salam de biscuiti (fara cacao, reinventat). Nu este foarte dulce (eu zic ca este potrivit de dulce si pentru copii dar si adulti cat sa te bucuri mult de ele) pentru ca nu contine zahar (in afara de biscuitii luati din comert.) Recunosc ca am o slabiciune pentru biscuitii Petite Beurre. Desi sunt tare curioasa cat de bine ar fi iesit daca faceam reteta cu biscuiti de casa.
Ce va trebuie:
2 pachete de biscuiti simpli (eu am folosit petite beurre)
Un pachet de unt la temperatura camerei
200 grame nuca
O lingura pudra de roscove
2 linguri sirop de agave
5 linguri lapte rece
Cum se fac:
Am dat prin robot biscuitii (am mai pastrat 7 biscuiti pentru final) si apoi nuca. Macinata bine nuca, biscuitii doar potriviti.
Peste biscuiti si nuca am adaugat untul, pudra de roscove, siropul de agave si laptele si am amestecat bine cu mana pana a devenit un alaut lipicios.
Am format bile si le-am dat prin fulgi de cocos sau biscuiti macinati pudra.
Bomboanele le pastrez la frigider intr-o caserola cu capac.
Partea buna e ca puteti face reteta cu ai vostri copii, asa cum am facut si noi 😊
Multa grija si iubire!