Tarta sarata cu branza, spanac si ciuperci

februarie 21, 2020

iconita

Ana Maria Ivan

20200221 172116 01

Trebuie sa recunosc ca ador tartele, fie ele sarate sau dulci.
Multa vreme mi-a fost tare frica sa fac, deoarece mi se parea foarte greu. Pana cand am facut prima oara si m-am amuzat de cat de simplu este. Si de atunci tot fac…

Ce va trebuie pentru aluat:
300 grame de faina cernuta
Un pachet de unt rece
Un ou
O lingura de lapte rece
(Optional un praf de sare, eu nu am pus)

Ce va trebuie pentru umplutura:
100 grame telemea de vaca
100 grame telemea de oaie
100 grame smantana grasa
2 oua
Carnaciori subtiri uscati (eu am folosit italienesti)
4 ciuperci potrivite
O mana de baby spanac

Incepeti cu aluatul

Taiati bucati untul rece si adaugati faina. Zdrobitile cu mana pana devin ca un nisip.

20200221 201532 01

Adaugati oul si laptele si amestecati pana devine un aluat.

IMG 20200221 WA0136 01

(Am avut ajutor azi, pe Alexandru)

Intindeti aluatul si asezati-l in tava de tarta.

IMG 20200221 WA0132 01

IMG 20200221 WA0128 01

Bagati la congelator pentru 15 minute.

20200221 201630 01

IMG 20200221 WA0124 01

Apoi puneti peste aluat hartie de copt si orez sau boabe de fasole si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute, si inca 5 minute dupa ce scoateti fasolea cu hartia de copt.

Intre timp faceti umplutura

IMG 20200221 WA0127 01

Amestecati cu telul 2 oua, apoi adaugati smanatana si branza rasa.
Cand e gata aluatul adaugati umplutura, asezati si ciupercile, carnaciorii si spanacul si introduceti la cuptor pentru 30-35 minute.

IMG 20200221 WA0153 01

IMG 20200221 WA0151 01

20200221 165508 01

Lasati sa se raceasca si taiati.
Se pastreaza la frigider, cu o folie acoperit.
A fost cina noastra perfecta de azi.

Maine incerc o tarta cu crema de ricotta si zmeura.
Daca iese buna, o public saptamana viitoare.
Voua va plac tartele? Cu ce?

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!