Trebuie sa recunosc ca ador tartele, fie ele sarate sau dulci.
Multa vreme mi-a fost tare frica sa fac, deoarece mi se parea foarte greu. Pana cand am facut prima oara si m-am amuzat de cat de simplu este. Si de atunci tot fac…
Ce va trebuie pentru aluat:
300 grame de faina cernuta
Un pachet de unt rece
Un ou
O lingura de lapte rece
(Optional un praf de sare, eu nu am pus)
Ce va trebuie pentru umplutura:
100 grame telemea de vaca
100 grame telemea de oaie
100 grame smantana grasa
2 oua
Carnaciori subtiri uscati (eu am folosit italienesti)
4 ciuperci potrivite
O mana de baby spanac
Incepeti cu aluatul
Taiati bucati untul rece si adaugati faina. Zdrobitile cu mana pana devin ca un nisip.
Adaugati oul si laptele si amestecati pana devine un aluat.
Intindeti aluatul si asezati-l in tava de tarta.
Bagati la congelator pentru 15 minute.
Intre timp faceti umplutura
Amestecati cu telul 2 oua, apoi adaugati smanatana si branza rasa.
Cand e gata aluatul adaugati umplutura, asezati si ciupercile, carnaciorii si spanacul si introduceti la cuptor pentru 30-35 minute.
Lasati sa se raceasca si taiati.
Se pastreaza la frigider, cu o folie acoperit.
A fost cina noastra perfecta de azi.
Maine incerc o tarta cu crema de ricotta si zmeura.
Daca iese buna, o public saptamana viitoare.
Voua va plac tartele? Cu ce?
Multa grija si iubire!