Ieri am fost plecata toata ziua si la intoarcere am gasit intr-un sat spre casa o doamna la poarta ce vindea capsuni 8 ron/kg. Am luat si eu repede un kg si am venit acasa. Prea rasarite nu erau dar macar stiam ca sunt bio de la doamna din curte.
Le-am pus la frigider si mi-am zis ca fac eu ceva cu ele a doua zi.
Pe net nu am gasit o reteta cap coada care sa ma incante asa ca am facut un amestec de vreo 3.
Ce a iesit?
Ingrediente:
5 oua
1 lingura zahar brun (sau 4,5 linguri, depinde cat va doriti sa fie de dulce)
1 praf de copt
300 gr capsuni, taiate in 2 sau 4
3,4 linguri faina
2 iaurturi mici grecesti, cat mai grase
2 linguri ulei
Separati albusurile de galbenus. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si adaugati si zaharul pana se topeste.
Bateti 1 minut galbenusurile cu uleiul, iaurtul si praful de copt.
Amestecati usor cu un tel micut albusurile cu galbenusurile si adaugati faina.
Foto: ajutorul meu de baza, Maria
Tapetati o tava cu hartie de copt si adaugati aluatul format. Asezati deasupra cate capsuni va doriti.
Introduceti tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35-50 minute. La mine au fost nevoie de 50 minute.
Scoateti si lasati sa se raceasca.La noi mai este deja doar jumatate..
Abia astept sa fac aceeasi reteta cu visine!
Pofta buna!