Acum cativa ani gasisem niste biscuiti cu ciocolata dementiali. Adoram sa ii tin in frigider pentru ca bucatile de cicolata sa fie tari si sa ma pot bucura de cate unul dimineata la cafea.
Ii luam rar, pentru ca erau scumpi.
De vreo 5 ani am incercat muulte retete de biscuiti cu ciocolata care ori nu mi-au iesit mie, ori nu imi placea reteta respectiva.
Pana cand, tot Taste Bazaar m-a scos la liman cu o super reteta. Pe a ei o gasiti AICI, pe a mea vi-o scriu acum.
Am schimbat cateva lucruri la ea, pentru ca, desi picii mei au gustat deja din ciocoata, le dau doar atunci cand cer. Pana acum au facut-o de doua ori. Zic ca stam bine.
Lor le plac muult stafidele asa ca la reteta am scos cateva ingrediente si le-am inlocuit cu altele.
Cum am facut aluatul
200 grame unt la temperatura camerei
2 oua
250 grame faina
O lingurita bicarbonat de sodiu
3 – 4 linguri zahar brun (depinde cat ii vreti de dulci)
100 grame stafide (pentru biscuitii copiilor)
(200 grame de ciocolata cu lapte pentru biscuitii mei)
Adaugati ouale si mixati bine.
Apoi faina si bicarbonatul de sodiu si iar mixati.
Impartiti aluatul in doua (sau faceti doar un fel).
Puneti cu lingura pe tava acoperita de foaie de copt la distanta unul de altul, pentru ca se va topi si se va umfla si sa aiba loc.
Sunt grozavi ca gustare pentru copii si mic dejun pentru mine 😉.
Pofta mare si dati un share daca va place reteta!
Multa grija si iubire!