Gogosi pufoase cu ulei de masline (reteta mamei mele)Mama face cele mai bune gogosi din Univers, chiar daca sunt de post.
Si credeti-ma ca nu o laud degeaba.
Sunt pufoase chiar si a doua zi, asta daca se mai intampla sa mai ramana, de obicei se mananca tot.
Nu sunt goale pe dinauntru, nu am inteles niciodata acele gogosi.
Se pot manca cu smanatana, dulceata, zahar pudra sau pur si simplu fara nimic pe ele.
Ce va trebuie:
Un kg faina
650 ml Apa calda
Drojdie uscata
Zahar brun / de sfecla / miere de mana
Sare
Ulei de masline
Cum se pregateste:
Dizolvati in apa calduta o lingurita de drojdie uscata, 2, 3 linguri de zahar brun / de sfecla rosie / miere de mana si 3 grame de sare. Dupa ce se topesc se incorporeaza putin cate putin toata faina.
Se adauga pe marginea aluatului 3-4 linguri de ulei de masline si se framanta pana se incorporeaza si acesta bine in aluat.
Pofta mare si salvati reteta. Daca aveti prietene in lista amatoare de gogosi, ajuta o distribuire sa ajunga la ele.
Multa grija si iubire!