Am facut reteta mamei mele acum o luna, cand din cauza pandemiei si de dor, am vrut mirosul copilariei in casa.
Iar a venit mama ieri la noi, asa ca am rugat-o sa o faca iar, pentru ca asa cum o face ea, nu o face nimeni.
Cand eram mica, mama nu avea mixer, asa ca batea cu telul pana o dureau mainile. Nu avea nici cuptor cu grade, asa ca o pazea sa nu se arda. De cativa ani in schimb a invatat sa foloseasca si ustensilele noi si Doamne cat ii mai plac…
Ce va trebuie?
6 oua
400 grame faina
100 ml ulei
Suc de la o jumatate de lime
Coaja de la un lime
Un praf de copt
3 linguri de zahar
Un praf de sare
Un borcan de visine in compot fara samburi
(300 grame) sau visine proaspete
Unt pentru uns tava
Cum se face?
Albusurile batute spuma cu un praf de sare apoi zaharul in vant pana devine o crema tare.
Galbenusurile sunt mixate cu ulei si zeama de la o jumatate de lime (da, ca la maioneza). Apoi adaugati si zaharul pana se topeste.
Apoi introduceti in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 35 de minute.
Dupa primele 20 de minute acoperiti tava cu hartie de copt, stropita cu apa.
Pofta buna, alaturi de cei dragi.
Multa grija si iubire!