Ador salamul de biscuiti, desi varianta clasica nu mi-a placut niciodata. Cel mai mult imi place sa experimentez diferite retete de la care sa pornesc dar sa adaug sau sa scot ce nu imi place.
E prima oara cand fac o reteta cu o crema fierbinte, atat de buna incat vreau sa o tin minte si pentru alte retete.
Ieri am facut doua retete: pe aceasta pentru fratii mai mari si pentru Achim (o varianta cu biscuiti de bebelusi cu crema cu banana. Revin si cu ea zilele viitoare).
Am folosit doua tipuri de biscuiti (350 grame): cu unt si cu scortisoara, iar Achim m-a ajutat sa ii rup bucati, pe fiecare in parte. Recunosc ca mie imi place cu bucati un pic mai mari, pe alocuri fiind crocanti.
Am ales un mix de biscuiti pentru un gust aparte si sa stiti ca chiar ajuta.
Ce va trebuie pentru crema?
Puneti la topit pe rand:
150 grame unt
O cana lapte
O mana de stafide
Jumatate lingura cacao
Jumatate de ciocolata alba
Pana cand devine ca o crema (nu a stat mai mult de 5 minute pe foc).
Am adaugat crema fierbinte peste biscuiti si am amestecat bine.
Pe blat am intins o folie de plastic peste care am presarat nuca de cocos, apoi am turnat amestecul si l-am impachetat repede, inainte sa se raceasca.
M-am gandit ca de la ciocolata va ramane tare. Am infoliat bine si am introdus la frigider, pentru minim 2 ore inainte de a taia.
Acest salam de biscuiti este un desert delicios, atat de gustos incat sotul meu caruia nu ii placea acest produs, a mai cerut a doua portie. Ma veti pomeni pentru el.
Multa grija si iubire!