Mereu am fost fan cozonac, mai putin checul clasic. Pana acum 7 ani cand am mancat prima oara o felie de chec de banane si m-am indragostit de gust.
De cand am copiii am testat ceva variante, fara zahar, in tot felul de combinatii pentru copii.
Zilele trecute m-am apucat sa fac unul copiilor, doar ca atunci cand am ajuns la partea cu praful de copt, am ramas suprinsa sa vad ca nu mai am. Nestiind ce sa fac, mi-am spus ca nu ar fi rau sa pun bicarbonat de amoniu in loc.
Uite asa, mi-a iesit o reteta noua cu un chec incredibil de pufos.
Unde mai pui ca nu are nici zahar, ci doar bananele foarte coapte.
Copiii l-au devorat in 2 zile si in wkendul acesta ma pregatesc sa mai fac o portie.
300 grame iaurt grecesc
100 grame unt topit
3 oua
3 banane
O lingurita bicarbonat de amoniu
5 linguri faina
O mana de migadale (facuta faina)
Le-am amestecat pe rand pe toate cu telul, ultima pusa fiind faina, am turnat compozitia in forma de paine si am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.
Migadalele au mers minunat in aceasta varianta. In mod normal le-as fi pus intregi, dar pentru ca ii dadeam si lui Achim, mi-am spus ca facuta faina, merg mai bine.
Ce simt ca ar fi mers in plus este sa fi turnat deasupra o crema de mascarpone cu ciocolata alba, dar pentru asta ar trebui sa fac doua portii (una pentru Achim si una pentru restul familiei).
In aceasta perioada il voi face des pentru ca este perfect cs gustare sau chiar cina langa o cana de lapte cald.
Voua cum va place checul? Simplu, cu banane, alte combinatii?
Multa grija si iubire!