Iubesc bezeaua in toate formele ei. Cea cremoasa si lipicioasa, singura pe care o refuz fiind cea de tip ‘creta’. Am gustat muuulte feluri de rulada de bezea, de casa sau cumparate si nu credeam ca o sa ajung sa o fac vreodata.
Ce nu gustasem pana acum si era visul meu, era cea cu ciocolata alba si mascarpone.
Daca tot nu exista, m-am apucat sa o fac eu.
Am citit cateva retete de la noi si din afara, sunt tipuri foarte diferite, de la temperatura cuptorului la umpluturi, si am ales mixul ce mi s-a parut mie ca ar fi ok.
Foaia de bezea:
5 albusuri la temperatura camerei
90 grame faina migdale
Un varf vanilie pastaie
O lingura zahar brun
Un plic zahar de bourbon
Am mixat albusurile simple pana a devenit o spuma tare.
Pentru ca nu am avut faina de migdale, am bagat la robot 70 de grame de migdale crude si le-am facut faina.
Am adaugat la spuma varful de la pastaia de vanilie, un plic de zahar bourbon si o lingura de zahar brun si am mixat pana s-au topit. Am adaugat la final faina de migdale si am amestecat usor cu paleta, pana s-a incorporat bine.
Am introdus in cuptorul preincalzit pentru 9 min la 180 si apoi 20 min la 160 grade.
Crema de umplutura
Zmeura proaspata
O lingura Dulceata de Zmeura
400 grame Mascarpone
200 grame ciocolata alba
Am topit la bainmarie ciocolata alba si peste ea calda am amestecat crema de mascarpone, amestecand cu telul pana s-a incorporat perfect si au devenit o crema.
Am infoliat-o in foaia de copt si in prosop si am bagat-o la frigider unde am tinut-o o ora inainte sa tai.
Yep, o fac si de Craciun si voi diversifica mai mult reteta si cu alte variante de crema.
Pofta mare alturi de cei dragi !
Multa grija si iubire!