Rulada de bezea cu crema de mascarpone, ciocolata alba si zmeura  

decembrie 18, 2020

iconita

Ana Maria Ivan

20201215 183344 01

Iubesc bezeaua in toate formele ei. Cea cremoasa si lipicioasa, singura pe care o refuz fiind cea de tip ‘creta’. Am gustat muuulte feluri de rulada de bezea, de casa sau cumparate si nu credeam ca o sa ajung sa o fac vreodata.
Ce nu gustasem pana acum si era visul meu, era cea cu ciocolata alba si mascarpone.
Daca tot nu exista, m-am apucat sa o fac eu.
Am citit cateva retete de la noi si din afara, sunt tipuri foarte diferite, de la temperatura cuptorului la umpluturi, si am ales mixul ce mi s-a parut mie ca ar fi ok.

Foaia de bezea:
5 albusuri la temperatura camerei
90 grame faina migdale
Un varf vanilie pastaie
O lingura zahar brun
Un plic zahar de bourbon

Am mixat albusurile simple pana a devenit o spuma tare.
Pentru ca nu am avut faina de migdale, am bagat la robot 70 de grame de migdale crude si le-am facut faina.

20201218 134137 01

20201218 134200 01

20201218 134110 01

Am adaugat la spuma varful de la pastaia de vanilie, un plic de zahar bourbon si o lingura de zahar brun si am mixat pana s-au topit. Am adaugat la final faina de migdale si am amestecat usor cu paleta, pana s-a incorporat bine.

20201218 134039 01

20201218 134008 01

20201218 133944 01

20201218 133920 01

Am asezat in tava de cuptor, o foaie de copt si am intins bezeaua in strat subtire.

Am introdus in cuptorul preincalzit pentru 9 min la 180 si apoi 20 min la 160 grade.

20201215 143925 01

20201215 144041 01

Cand a fost gata am scos tava, am adaugat peste foaia de bezea o alta foaie de copt si un prosop subtire de bumbac pe care l-am stropit cu apa, lasand si fereastra deschisa. Cand a fost racita, cu ajutorul unui tocator mare pus deasupra prosopului, am intors tava si am desfacut usor foaia de copt de pe foaia de rulada.

20201218 133754 01

20201218 133726 01

Crema de umplutura
Zmeura proaspata
O lingura Dulceata de Zmeura
400 grame Mascarpone
200 grame ciocolata alba

Am topit la bainmarie ciocolata alba si peste ea calda am amestecat crema de mascarpone, amestecand cu telul pana s-a incorporat perfect si au devenit o crema.

20201218 133700 01

Cand a fost racita foaia, am intins crema de ciocolata cu mascarpone, am adaugat deasupra zmeura de padure si zmeura proaspata si am rulat cu grija. 

20201218 133636 01

20201215 150103 01

Am infoliat-o in foaia de copt si in prosop si am bagat-o la frigider unde am tinut-o o ora inainte sa tai.

20201218 133506 01

Yep, o fac si de Craciun si voi diversifica mai mult reteta si cu alte variante de crema.
Pofta mare alturi de cei dragi !

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!