Mama mi-a spus acum multa vreme ca atunci cand gatesti o mancare cu ceapa, ceapa ii da gustul si e bine sa fie din belsug.
Dupa niste ani de gatit pe cont propriu si descoperind ce gusturi imi plac, am descoperit ca desi ceapa este importanta, e si mai buna daca e din diferite soiuri.
La ardei acestia umpluti a fost o dementa.
Ce am avut nevoie?
600 grame ceafa de porc
400 grame muschi de vita
2 cepe rosii, o ceapa alba, 4 fire ceapa verde
Cimbru uscat și o legătură de pătrunjel
Sare si piper dupa gust
Passata de rosii
4 rosii mari (pe care le-am taiat felii si le-am facut capac).
Secretul meu?
Fara orez! Nu pun niciodata orez, nici la sarmale, nici la chifetele.
Cum le-am facut?
Dupa ce am curatat ardeii grasi, i-am prajit usor pe toate partile. Facand asta sunt mai putin amari si ceva mai dulci cand ii mananci cu totul.
Cele 3 feluri de ceapa le-am prajit putin si le-am lasat sa se raceasca.
Am tocat carnea, am condimentat-o cu ceapa, pătrunjelul, cimbrul, sarea si piperul.
Am umplut ardeii, le-am facut capac din cate o felie de rosii si i-am stropit bine cu passata de rosii. I-am asezat intr-o tava si i-am acoperit cu folie de aluminiu.
I-am bagat in cuptorul preincalzit la 170 grade cu acoperiti cu folie pentru 60 de minute. Apoi am scos folia, am intors ardeii si i-am mai lasat inca 40 de minute.
I-am devorat cu multa smantana.
Asa-i ca atunci cand iti iese o mancare buna ti se pare ca nu ai facut destula? Sau doar mie mi se pare?
Daca ii incercati asa, astept poze, sa ma laud cu ei in story 😉.
Viața e o bucurie!
Ana Maria