Ardei umpluti cu carne la cuptor  

noiembrie 28, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220125 133554 1 01

Mama mi-a spus acum multa vreme ca atunci cand gatesti o mancare cu ceapa, ceapa ii da gustul si e bine sa fie din belsug.
Dupa niste ani de gatit pe cont propriu si descoperind ce gusturi imi plac, am descoperit ca desi ceapa este importanta, e si mai buna daca e din diferite soiuri.
La ardei acestia umpluti a fost o dementa.

Ce am avut nevoie?

600 grame ceafa de porc
400 grame muschi de vita
2 cepe rosii, o ceapa alba, 4 fire ceapa verde
Cimbru uscat și o legătură de pătrunjel
Sare si piper dupa gust
Passata de rosii
4 rosii mari (pe care le-am taiat felii si le-am facut capac).

Secretul meu?
Fara orez! Nu pun niciodata orez, nici la sarmale, nici la chifetele.

Cum le-am facut? 

Dupa ce am curatat ardeii grasi, i-am prajit usor pe toate partile. Facand asta sunt mai putin amari si ceva mai dulci cand ii mananci cu totul.
Cele 3 feluri de ceapa le-am prajit putin si le-am lasat sa se raceasca.

P 20220125 131807 01

P 20220125 132104 01

P 20220125 132531 01

Am tocat carnea, am condimentat-o cu ceapa, pătrunjelul, cimbrul, sarea si piperul.
Am umplut ardeii, le-am facut capac din cate o felie de rosii si i-am stropit bine cu passata de rosii. I-am asezat intr-o tava si i-am acoperit cu folie de aluminiu.

P 20220125 132955 1 01

P 20220125 133554 1 01

I-am bagat in cuptorul preincalzit la 170 grade cu acoperiti cu folie pentru 60 de minute. Apoi am scos folia, am intors ardeii si i-am mai lasat inca 40 de minute.

P 20220125 171129 1 01

După ce i-am scris din cuptor

P 20220125 171711 01

Eu și copiii mâncăm fara ardei 😬

I-am devorat cu multa smantana.
Asa-i ca atunci cand iti iese o mancare buna ti se pare ca nu ai facut destula? Sau doar mie mi se pare?

Daca ii incercati asa, astept poze, sa ma laud cu ei in story 😉.

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!