Duminica trecuta am incercat o reteta noua inspirata de PrajiturEla de biscuiti cu branza si rosii uscate si alte nebunii. Sa intrati sa o vedeti!
I-am prepatat in stilul propiu si au fost mancati rapid.
Maria si Alexandru i-au descoperit abia cand mai aveam 3 bucati, asa ca a fost bataie pe ei.
Azi sotul a trebuit sa mearga la birou de urgenta si uite asa cu cafeaua abia bauta, m-am pus sa mai fac o portie.
Poasta decizie pentru ca fix cand sa pun faina am turnat malai. Nu mult dar suficient cat sa plang dupa restul de ingrediente.
Am respirat si am zis fie ce-o fi. Micul ‘vinovat’ era la picioarele mele, asa cum gatesc in 90% din cazuri ..
Ce ingrediente aveti nevoie?
Un pachet de unt de mas la temperatura camerei
120 grame branza telemea
50 grame cascaval ras
O lingurita de Oregano
faina cat cuprinde sa se devina aluat (300 – 350 grame)
O lingura malai
O mana de masline bagate la mixer (le-as fi pus bucati dar copiilor nu le-ar fi placut)
Am framanatat cat sa fie inchegat cat de cat si am pus in forma de baton, aluatul in folie de plastic (sau de aluminiu cum am pus eu prima oara pentru ca se terminase folia de plastic) si am bagat la frigider. Praji spune minim 30 de minute, eu am lasat aproape 2 ore cat am culcat copiii la pranz.
Am taiat felii de 2, 3 cm grosime si i-am asezat in tava pe foaia de copt. I-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Pun in folie in forma de baton la frigider
Surpriza mare, dar imi copiii au mancat din prima varianta asta, iar eu cred ca mai ‘gresesc’ reteta. Sotul prefera reteta fara malai si fara masline.
Eu zic sa le incercati pe amandoua si sa alegeti dupa care va place.
Atentie!! Daudependenta!
Varianta de data trecuta a fost fara masline si fara malai si arata asa:
Multa grija si iubire!