Raman des in pana de idei pentru gatit. Cateodata mi se pare ca le-am incercat pe toate, alteori ca parca nu am timp sa fac ce am pofta.
Foarte multe retete mi s-au parut greu de facut inainte sa ma apuc de ele si sa vad de fapt, cat de usor sunt de preparat.
Cand Mariei i-am spus ca fac biscuiti de morcovi cu crema, mi-a spus ‘Iac’. Asta pentru ca nu ii (mai) place morcovul si nu ii plac cremele. Dar ce sa vezi. La acestia a mai cerut o portie.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe Mama Gateste si reteta ei originala o gasiti AICI.
Ce aveti nevoie pentru aluat?
130 grame faina
200 de grame unt topit
2 oua la temperatura camerei
70 grame nuca macinata
O lingura nuca de cocos
Jumatate lingurita bicarbonat
Un praf de copt
Un morcov mare dat pe razatoarea mica
3 linguri miere
Un praf de scortisoara
Un praf de cardamon
Un praf de cuisoare
Am mixat bine untul topit cu ouale si mierea, apoi am adaugat morcovul si toate celelate ingrediente uscate pe rand, pana a iesit un aluat umed si cremos.
Am pus cu lingura in tava cu foaie de copt aluatul si am introdus pentru 10 minute la 180 de grade. Mie mi-au iesit doua tavi de biscuiti usor sfaramiciosi.
Cat s-au racit biscutii am facut crema.
Crema de mascarpone
100 grame mascarpone
2 linguri miere, mixate bine
Cand au fost raciti biscuitii, i-am uns cu crema si am unit cu alt biscuite.
Lasati peste noapte acoperiti, acestia se inmoaie si sunt chiar mai buni.
Pofta mare si salvati reteta. Cred ca la iarna vor merge de minune cu ciocolata calda.
Voi ce deserturi faceti cu morcovi? (In afara de tortul de morcovi 😁🤗😊)
Multa grija si iubire!