Biscuiți cu unt și merisoare

februarie 27, 2018

iconita

Ana Maria Ivan

IMG 20180227 WA0007

Biscuiții sunt plăcerea picilor mei. Pentru că vreau să le dau rar ce găsesc în comerț (de obicei raw vegan, sigur nu au zahăr) am testat mai multe rețete de biscuiți.

Rețeta aceasta este preferata noastră. Îi mâncăm simpli, cu lapte sau iaurt, în funcție de cheful lor. Acum că mă gândesc, cu mere nu le-am dat că în rest au încercat cam orice.

Ce ingrediente vă trebuie?

Un pachet de unt la temperatura camerei
4 linguri de miere
3 ouă
1 linguriță bicarbonat
300-400 grame de făină cernuta
Merisoare tăiate bucăți mici

Opțional (cireșe din dulceață, afine, zmeură sau capsuni)

Mixati bine ouăle cu mierea și adăugați untul. Apoi adăugați merisoarele (eu am pus și câteva cireșe din dulceață tăiate bucățele mici), bicarbonatul și făină până devine o cocă. Frământati bine și băgați la frigider 3 ore aluatul.

Scoateți, frământati încă un pic, întindeti foaia și taiati formele. Dacă foaia este subțire, biscuiții vor ieși crocanți, dacă lăsați foaia groasă de 2 cm vor ieși mai fragezi. Băgați la cuptor la 180 grade pentru 10-12 minute.

Merg bine la micul dejun cu lapte, ca gustare după masă, în parc la joacă sau în mașină.

Recomand după un an (deoarece conține miere sau înlocuiți cu pastă de curmale sau sirop de arțar).

Poftă bună picilor (și vouă, că eu mănânc jumătate de tavă din primul rând și jumătate tati).

Multă grijă și iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!