Căsătorește-te cu un bărbat care să te pună pe primul loc!

septembrie 22, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220920 134142 01

 

‘Mama, când mă fac mare vreau un soț ca tati’, îmi spune Maria des.

‘De ce, iubita mea?’, am întrebat-o într-o seară.

‘Pentru că îmi place cum te iubește. Și pentru că mereu ne spune că pe tine te pune mereu pe primul loc. Chiar și înaintea noastră..și deși sunt un pic geloasă, îmi dau seama că la fel vreau să facă și soțul meu’.

🌿🌿🌿Acum câțiva ani am mers cu soțul meu la emisiunea 2k1 prezentată de Mirela Vaida. Soțul meu ‘nu și nu’ dar când i-am spus că mereu mi-am dorit în copilărie să merg la o emisiune pentru cupluri a acceptat de dragul meu.

În cadrul emisiunii am primit o întrebare capcană, i-aș spune eu: ‘pe cine pui pe primul loc, partenerul sau copiii?’. Soțul meu a răspuns că pe mine iar eu am spus copiii.

După ce am plecat de acolo l-am întrebat de ce m-a pus pe mine pentru că știa că eu pun copiii și mi-a spus așa ‘de la tine și cu tine pleacă totul frumos în viața mea. Tu ești prima și după vin toate celelalte lucruri. Și da, știam că vei pune copiii dar nu era important să câștigăm ci să fim onești.’

Nu, nu au fost doar vorbe, de aproape 9 ani îmi arată că eu sunt pe primul loc, că sunt cea mai importantă din viața lui și că fără mine nimic nu este.

Nu, nu am trăit mereu așa, dar după divorțul din 2011 mi-am spus că ori sunt iubită ca în filme ori nu are rost să fiu lângă cineva pentru care eu trag cu toate în casă și familie.

🌿’Unele meserii sunt prin natura lor mai solicitante’, mi-a spus cineva.

Sunt total de acord, dar dacă soțul este mai căsătorit cu meseria lui decât cu soția, dacă poate observa orice detaliu minuțios la cei cu care lucrează dar nu observă când soția are nevoie de el, este o problemă, care nu trece doar pentru că partenera închide ochii și iubește pentru doi. Și știți de unde știu? Am fost acolo în prima căsătorie, când îi căutam scuze mereu fostului soț pentru faptul că nu are timp, nu mă vede, nu mă observă și când am ajuns la 45 de kilograme, nedormită, nemâncată și inundam patul de lacrimi mi-am dat seama că NU asta îmi doresc pentru mine: singurătatea în doi. Amanta apărută în viața lui, nu a fost decât cireașa de pe tort după o lungă perioadă când doar ne mințeam că suntem fericiți.

P 20220911 121736 01

🌿’Dar e normal ca într-un cuplu un partener să aibă un loc de muncă mai important decât al celuilalt și să se dedice mai mult’.

Sigur că e normal! Și la noi în familie, casa este întreținută financiar în primul rând de soțul meu. Este Head of Marketing la o companie mare și frumoasă și are în subordine o întreagă echipă. Cei care au lucrat în multinaționale și companii mari știu cât de solicitant este și greu. Dar, MĂ VEDE! Știe când îmi e rău, când nu mai pot, când am nevoie de pauză. Știe pentru că mă simte din glas sau din cum sunt cu copiii. Și atunci singur îmi spune ‘ia o pauză și mă roagă să îmi iau timp pentru mine’ și se ocupa el de toate.

Nu sunt nici genul de femeie care mimează că e bine și le face pe toate până cade din picioare. Cred că e nevoie să ne știm limitele și să cerem ajutor. Nu suntem roboți și NU, nu le putem face pe toate!

🌿’Pai cu așa soț ne faci să ne simțim prost’

Nu despre asta este vorba pentru că NU există competiție! Ar trebui mai degrabă să te ajute să îți dai seama că se poate și altfel, să te apreciezi mai mult și să negociezi mai multe cu soțul tău. E soțul tău! Partener în tot ce faceți. NU face mai mult decât poți, indiferent de situație! Ai grijă de tine pentru a putea avea grijă de cei dragi nu este doar o expresie!

Epuizarea duce la burnout și burnout-ul la tot felul de afecțiuni fizice sau psihice, chiar și depresie.

Copiii au nevoie să îi vadă pe ambii părinți implicați. Dacă aveți băieți aceștia vor lua exemplul tatălui de cum să se poarte cu fetele, iar fetele ar fi bine să aibă un exemplu bun despre cum să își dorească un partener lângă ele.

În final, fiecare decide pentru sine și își trăiește viața cum dorește dar, dragă femeie, NU te păcăli singură! Indiferent de meseria soțului tău, lumea se descurcă și fără el, dar tu fără el NU. Sau nu ar trebui!

Nu uitați!! Nu există suficienti bani care să compenseze timpul de acasă și nici poziții importante mai importante ca prezența în viața copiilor și a soției!

Existați pentru partenerii voștri? Observă când nu sunteți bine? Faceți totul împreună sau fiecare cu treaba lui?

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: