Ce le spunem copiiilor despre frumusete?

V-am mai povestit ca pentru mine etalonul de frumusete cand eram mica era mama. Ea a fost de o frumusete naturala iesita din tipare. Are niste buze foarte bine conturate, in zilele noastre multe femei ar da multi bani sa le aiba ca ea.

De ce a fost mama un exemplu? Pentru ca foarte mult si-a ingrijit frumusetea naturala. Acasa se imbraca sic chiar si in halatul de casa, care avea un model floral pastelat, ce ii venea pana la genunchi. Cand iesea in societate folosea doar rimel si ruj nuanta naturala. Isi tapa singura parul si era gata in 5 minute.


Poza: Mama mea cand aveam 5 ani

Urmandu-i exemplu nici mie nu imi ia mai mult.

Mereu mi-a placut sa am grija de mine si niciodata nu am amestecat lucrurile: adica nu ma machiez in casa si nu ies in societate nemachiata.

Ma uit in jur ca societatea cere sa fii scoasa ca din cutie indiferent unde esti si ce faci. Ce-i drept nu toata lumea urmeaza ‘acest standard’ si bine face.

Admir mult vedetele de la noi si cele din afara, care mame fiind, stiut sa se imbrace adecvat locului in care ies, iar daca isi fac poze acasa sunt, culmea, nemachiate. De fapt, asta-i realitatea…

Si da mai vad si asa zise vedetute, care se plimba cu copiii in brate, machiate de parca ies in club, cu tocuri de abia stau pe ele.

Sotul meu ma vrea naturala, stiu asa zic toti si ce-i drept nu zice wow dimineata cand ma trezesc, asa cum

zice wow cand ies din baie toata aranjata sa iesim in oras. Dar sunt convinsa ca nu ar mai exista nici acel wow daca m-ar vedea in casa cum ma vede pe strada.

Si mai sunt si copiii…

Maria mea vrea si ea sa se machieze cu mine cand maachiez eu. Ii dau un pad de bumbac curat cat eu folosesc unul de demachiat, foloseste si ea unul, apoi intinde degetelul in crema mea, apoi am o pensula curata cu care isi da si ea la ochisori, totul pana la rimel pe care stie ca il va folosi mai tarziu.

Totul e o joaca la ea dar vad cum deja este captata de tot procesul infrumusetarii.

Cam orice fac incerc sa ma gandesc ce impact va avea asupra copiiilor mei si ce exemplu voi fi pentru ei.

Stiu ca degeaba i-as spune Mariei ca cel mai mult conteaza frumusetea naturala, daca m-ar vedea machiata toata ziua in casa.

Stiu ca Alexandru isi va alege o sotie ca exemplul pe care il vede la mine. Asa ca ce imi doresc pentru el o pitipoanca suita pe tocuri sau o femeie frumoasa care stie sa fie frumoasa si natural?

Cate dintre voi puneti poze cu voi public nemachiate? Cate indrazniti sa aratati asa cum sunteti fara filtre si fara photoshop?

Ii aratam inter-o zi sotului poza unei prietene (foarte prelucrata). Se uita sotul si zice ‘drauta, cine e?’. Alex nu a recunoscut din poza o prietena cu care abia iesisem la cina intr-o seara… Trageti singure concluziile.

Indrazniti sa fiti naturale, sunteti mult mai frumoase! Dati exemplu bun copiiilor!

De fapt copiiilor nu le spunem, ci le aratam.

Multa grija si iubire!

Foto: eu, de dimineata, fara filtre si fara photohop

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: