Ador checul. Nu am făcut niciodată checul clasic pentru că pur și simplu mi s-a părut complicat. Amuzant, nu? Îl prefer pe cel cu banane pe care l-am descoperit acum 2 ani la un festival. Îl încerc în diferite variante, asta după ce am găsit o rețetă care mi-a plăcut la prietena mea Andreea pe blog, rețetă pe care o tot schimb în funcție de preferințele copiilor.
Ce a ieșit acum?
Ingrediente:
3 ouă
3-4 banane foarte coapte
O linguriță bicarbonat
Jumătate pachet de unt la temperatură camerei
2 linguri miere
3-4 linguri făină
40 ml lapte cald cu puțină lămâie stoarsă în el
O lingură muguri pin bucăți mici
O lingură merisoare bucăți mici
Mixăm bine untul cu ouăle, adăugăm mierea, bicarbonatul, laptele și bananele. La sfârșit adăugăm făina, mugurii de pin și merisoarele.
Introducem la cuptorul încins la 180 grade pentru o oră sau o oră și 10 minute.
Poftă bună!
Multă grijă și iubire!