Multa vreme nu mi-au placut cheesecake-urile pana cand am mancat unul gustos la o prietena. Atunci am aflat ca exista cheesecake cu coaceresi fara. Am facut si eu cu coacere, desi este mult mai complicat, a fost bun dar nu cat sa ma faca sa fac des.
Eii, reteta asta sigur va fi hit vara asta pentru ca am de gand sa o combin cu toate variantele de fructe. Sau aproape cu toate.
Unde mai pui ca se face super repede. Eu am facut-o cu toti 3 copii langa mine.
Are si un mare dezavantaj. Abia dupa 12 ore poti sa o mananci.
Ce va trebuie la blat?
Jumatate pachet unt topit si racit
300-350 grame biscuiti de care ai maruntiti (adica facuti praf in mixer)
Nu am avut biscuiti digestivi si sigur nu voi mai pune vreodata din aceia. Eu am avut biscuiti valuri cu gem.
Ce va trebuie la crema
250 macarpone sau ricotta
200 grame smanatana
2 linguri branza de vaci
2 linguri zahar brun sau cat vrei tu de dulce
Eu nu am avut mascarpone si am pus ricotta. Le-am mixat bine pana s-a topit zaharul si a devenit o crema.
Peste eu am pus dulceata de capsuni putina si am tasat cu un cutit cat sa ii dau o culoare faina. Apoi am adaugat si cateva capsuni.
Introduceti la frigider minim 12 ore si luati-va o lingura mare la degustare 😉.
Pofta mare si spor la ele, ca sigur veti repeta reteta. Reteta o pot face si cei care nu au voie gluten, pentru ca inlocuiti biscuitii normali cu cei fara gluten.
Multa grija si iubire!