Ador cornuletele! Dar nu ma omor dupa cele clasice deloc. Nu imi plac cele pline de zahar pudra, rahat si care sa sfaramiteaza imediat.
Cum am invatat-o pe mama sa gateasca fara zahar pentru nepoti, in ultimii 2 ani a incercat si ea diverse retete. Cea mai buna este cea de cornulete care nu contine nici zahar, nici miere, ci doar dulceata cu care le umple si aceea tot fara zahar cautam sa fie.
Partea cea mai buna este ca niciodata nu faci prea multe, mai ales ca sunt si mai bune dupa cateva zile de stat.
Mama e la mine de 3 saptamani si pana acum am pus-o sa le faca de cel putin 3 ori. Pur si simplu nu ma satur. Le ador fierbinti iesite din cuptor dar si dupa cateva zile, dimineata la cafea. Sa mai zic ca ma bat cu copiii pe ele??
Ce va trebuie pentru reteta?
Un pachet de unt la temperatura camerei
2 oua (temperatura camerei)
Un praf de sare
Un plic praf de copt
300-400 gr faina (cat cuprinde)
O lingura zeama de lamaie (mentine fragezimea aluatului)
Amestecati toate ingredientele pana incepe sa fie o coca. Coca trebuie sa fie mai groasa ca cea de cozonac dar si sa se intinda bine.
Intindeti foaia si taiati in forma de triunghiuri. Puneti ce vreti la mijloc ca umplutura. Eu ador dulceturile de orice fel, fara zahar.
Le bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.
Eu nu adaug zahar pudra nici macar pentru a da bine in poze. Cred chiar ca sunt mai frumoase asa.
V-am dat idei pentru wkend? Pofta mare sa aveti!
Multa grija si iubire!