Prunele sunt fructele mele preferate vara. In afara de galuste cu prune, alte prajituri nu m-au dat pe spate.
Doar ca mie imi plac prunele mai verzi si nu gasesc mereu asa.
Saptamana aceasta aveam un bol de prune pe care nu am apucat sa le mananc inainte de a deveni coapte.
Ieri am zis ca daca nu fac ceva cu ele vor fi bune de aruncat. Asa ca mi-am adus aminte de crumble-ul de prune incercat la prietena mea Andreea de la Taste Bazar.
I-am urmat sfatul si mi-am creat propria reteta.
Pe a ei o puteti gasi AICI si daca sunteti in perioada de autodiversificare (ceea ce eu nu am avut curaj la primii doi, cine stie acum..)va invit sa ii urmariti pagina de instagram, unde posteaza des retete baby-friendly pentru fetita ei de 7 luni.
Cum l-am facut eu?
Prune foarte coapte – cate prune incap in tava pe care o aveti ca sa formeze un pat (puteti adauga si mai multe chiar)
4 linguri cu varf de faina
3/4 dintr-un pachet de unt rece
1/4 de lingurita de scortisoara
O cana de 250 ml de arahide crude decojite
Si o ceasca de un amestesc de alune crude cu stafide si merisor (caju, nuci de macadamia, migdale).
Stropit tot cu 4 linguri de miere
Am scos samburii din prune si le-am taiat in 2 sau 4, in functie de cat de mare e pruna.
Apoi am bagat la robot arahidele crude si le-am rasnitat putin cat sa fie taiate. Am pastrat o cescuta mica din acest mix, apoi peste restul am adaugat si mixul de alune, untul, faina si scortisoara.
Mie mi-a iesit un aluat usor lipicios pe care l-am desfacut si l-am pus deasupra prunelor. Apoi am presarat arahidele taiate, afinele si am stropit tot cu 4 linguri de miere.
Le-am introdus in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 40 de minute.
A iesit ceva delicios si usor. Pentru noi a fost chiar perfect pentru cina. Am ramas surprinsa ca sotul a mancat, el nefiind fan deserturi.
In weekend cred ca il incerc iar si voi incerca cu mai multe nuci de data asta.
Pofta mare!
Multa grija si iubire!