Cum sa ii faci ‘capul mare’ bebelusului tau  

noiembrie 4, 2018

iconita

Ana Maria Ivan

FB IMG 1541432570960 min

Dezvoltarea creierului unui bebelus depinde de mai multi factori: experientele pe care le traieste, factorii externi dar mai ales relatiile emotionale pe le are.
Rolul cel mai important in dezvoltarea creierului bebelusului il are mama, prin diversele activitati pe care le desfasoara impreuna cu cel mic.

Stiati ca?
In primul an creierul bebelusului se dubleaza si in primii 3 ani are cea mai rapida dezvoltare din toata viata sa.

Cum il poti ajuta sa isi dezvolte creierul?

1. Ofera-i atentie.
Creierul bebelusului functioneaza la cea mai mare capacitate cand i-ai captat intreaga atentie.
Cum poti face asta? Jucandu-te cu el, facand fete-fete de care el sa se bucure si pe care sa incerce sa le imite, zambindu-i si cantandu-i.

2. Lasa-l sa exploreze
Odata ajunsi la varsta de 6 luni acestia vor incepe sa arate spre diverse obiecte pe care isi doresc sa le atinga. Incurajati-i sa faca aceste lucruri.

3. Imbratisati-l cat mai des
Imbratisarea mamei este magica si ajuta la dezvoltarea creierului. Indiferent ca este vorba de tinut in brate, masaj sau joaca cu multe atingeri, toate acestea il vor stimula maxim pe micut.

4. Joaca cat mai multa
Joaca de orice fel il ajuta nu doar sa zambeasca din toate gingiile dar sa isi si dezvolte anumite parti ale creierului. Cu cat este mai creativ jocul cu atat le stimulati mai mult creierul. Dupa ce cresc, incurajati-i sa isi foloseasca imaginatia si sa isi creeze propriile jocuri.

5. Vorbiti-le cat mai mult
Bebelusii recunosc vocea mamei inca de dinainte de a se naste. Cu cat le vorbiti mai mult cu atat ii ajutati sa isi dezvolte vorbirea. Incepeti prin a copia sunetele facute de bebelusii vostri, pentru ca in timp sa le copie si ei pe ale voastre, ajungand sa spuna cuvinte si propozitii.

Cat de ‘mare’ le vreti capul? Eiii, e bineinteles o gluma despre cum ii putem ajuta cu tot ceea ce facem.
O prietena imi spunea pe vremuri ca nu ai multe variante de petrecere a timpului cu un bebelus pana intr-un an si ca este plictisitor. Recunosc, ca nu e foarte stimulant pentru noi sa facem toate aceste lucruri, dar cand stii cate beneficii aduce, zic ca merita.
Personal, m-am bucurat de gangurelile lor pe care nici un alt copil dupa varsta de un an, nu le mai are.

Voi cum le faceti ‘capul mare’?

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!