In weekend ne-am trezit de dimineata cu o umflatura plina de lichid la piciorul stang al Mariei. Am sunat repede medicul de familie, o doamna tare draguta, i-am trimis poze sa vada despre ce este vorba si ne explica simplu: intepatura de paianjen, de tinut sub observatie plus tratament. La orice schimbare sa mergem la spital la infectioase. Va spun sincer ca am oroare de spitalele de stat, din pacate cele private nu trateaza nimic din ce tine de infectioase, asa ca ma rugam sa nu ajungem acolo.
Intre timp, dupa somnul de pranz cu tratamentul administrat, i s-a spart basica si a ramas fara lichid. Dar, supriza mare, Alexandru avea intepaturi mici pe manuta lui, de la tantari.
Am scos din toamna plasele de la geamuri si abia in weekend ne pregatim sa le punem pe cele noi, fiind cald, geamurile mai tot timpul deschise, uite asa invitatie directa catre toate insectele. ‘Avantaj’ ca stam la tara, langa padure. Nu mai spun ca toata ziua si-o petrec la gradinita din mijlocul padurii unde stau minim 6,7 ore pe zi.
Inca nu am terminat tratamentul dar m-am apucat sa caut solutii de preventie.
Inainte de orice, pentru orice piscatura intrebati medicul! Luati aprobarea lui si abia dupa cumparati orice produs!
Ce am gasit eu sa va propun?
Produse pentru preventie:
1. Spray repelent impotriva tantarilor si a capuselor Parasites Santaderm. Acesta poate fi utilizat de catre adulti si pentru copii cu varsta mai mare de 3 luni; – protejeaza eficient, pana la 8 ore, impotriva intepaturilor de tantari si capuse; – ingredientul activ natural, Citrodiolul, este obtinut din ulei si extract de Eucalipt cu actiune repelenta impotriva insectelor. Conține: Apa, citrodiol, propilen glicol, polisorbat 80, PEG-150 Distearat. Preț aproximativ 20 de Ron.
2. Autan family Junior Spray sau Autan Botanicals. Se poate folosi de la 2 ani, deci la Alexandru nu il puteam folosi, asa ca nu l-am luat. Partea buna este ca are protectie si pentru capuse pana la 8 ore. Dar pentru tantari il refolosesti la 4 ore! Pret: 18-25 Ron
3. Spray Off. Tot de la 2 ani se poate folosi. M-a amuzat prezentarea de la instructiuni: efectul dureaza 4 ore, dar nu il poti folosi de mai mult de 2 ori in 24 de ore. Si daca ai nevoie ce faci?
4. Bratarile anti tantari Bugs Lock. Ei spun ca se poate folosi din prima luna si ca este antialergica. Adevarul este ca nu ma simt confortabil sa le pun acele bratari la mana, Alexandru sigur le-ar gusta un pic, dar nici la picior, avand in vedere ca amandoi ar pune mana pe ele si apoi in gurita. Le gasiti la 10-12 Ron.
5. Plasturi anti tantari Eurosirel. Tot cu eucalipt. Se aplica pe haine, nu pe piele. Marele dezavantaj este ca trebuie razuit la fiecare 20 minute. Pret: 14-20 Ron
6. Uleiul organic Mosimix impotriva tantarilor. Se foloseste si impotriva capuselor si a paienjenilor. Se poate folosi din prima luna, dar pana la 1 an sa nu fie aplicat pe gat sau fata. Cu aroma de lamaie, sper doar sa nu fie prea puternic. Eu inca il mai caut, mi se pare cel mai bun dintre toate. Il gasiti la 47-55 Ron
Produse pentru calmarea intepaturilor:
1. Roll-on Bio Out. Amelioreaza imediat senzatia de mancarime si calmeaza zona inflamata, reduce roseala. Produs 100% natural, certificat. Il gasiti la 23-30 Ron.
2. Lotiune Autan cu musetel si aloe. O gasiti la 27-35 Ron
3. Gel Dapis, Boiron. Produs homeopat indicat pentru intepaturile de tantari, albine, viespi. Il gasiti la 12-18 Ron
4. Roll-on Chicco. Poate fi folosit de nou nascuti si femei insarcinate. Se foloseste pentru calmarea intepaturilor de insecte si meduze. Il gasiti la 30-35 Ron
Solutia ideala nu cred ca exista. Acum ca preventie si folositi orice produs in functie de nevoi dar si functie de buget. Neaparat in fiecare zi in acest sezon.
Viata e o bucurie!
Ana Maria