Da, există și soți care gătesc! Și nu fac doar asta!

august 29, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

Screenshot 20220829 202801559 1 01

‘Ai mă, mă lași. Chiar vrei să cred că soțul tău gătește așa? Adică pe bune, greu pentru o femeie să facă atâtea și vrei să cred că el le face? Da’ tu ce faci toată ziua? Că văd că tu te plimbi cu copiii și al tău stă în bucătărie. Halal soție mai ești!’

Aseară am postat pe story cu ce ne-a așteptat soțul meu sâmbătă când am revenit de la Câmpulung: gogoși pufoase, musaca și șnițele. Azi dimineață am primit mesajul de mai sus.

IMG 20220827 WA0024 01

Nici mamei nu îi ies așa bune gogoșile, că și ea a cerut rețeta

P 20220827 165829 1 01

Atât de pufoase și de bune!!!

Încă trăim într-o lume în care este uimitor că un bărbat gătește. Încă sunt uimită că lumea crede că rolul bărbatului este în fotoliu, eventual dând indicații și al femeii la cratiță.

P 20220827 172731 1 01

Iar de muscaua asta nu te saturi

NU, nu îl obligă nimeni! Nici măcar eu (e o glumă) 🤣🤣. Îi place să gătească, îl relaxează. Nu o face mereu, decât atunci când are chef. Și face niște delicioasenii. Ba chiar i-am spus de câteva să meargă la concursuri de gătit, pentru că sigur ar impresiona. Știe să facă tot felul de combinații și a învățat să gătească chiar și creveți (deși el nu mănâncă) doar pentru că îmi plac mie. Foarte des îl ia și pe Alexandru cu el în bucătărie (pentru că el o cere) și ne pregătesc tot felul de surprize. Nu știu dacă și Achim va avea înclinații, dar știu sigur că măcar una dintre nurori mă va iubi. 😬😬😬

Screenshot 20220829 202801559 1 01

NU sunt feministă, nu cred că poți compara mere cu pere! Nu cred că femeile pot face lucrurile mai bine decât bărbații și invers pentru că eu cred că toți ne naștem cu diferite talente în funcție de sex dar și de propriile abilități genetice. Cred însă cu tărie că un cuplu ar trebui să se completeze.

Soțul meu are o funcție de conducere într-o companie tare faină (se duce de drag la muncă și iubește ce face!), cu toate astea nu îi cad gradele și acasă spală și vase, bagă la spălat, gătește, adoarme copiii și își dansează soția la un pahar de vin.

Nu, nu le face zilnic. Le face atunci când soția nu poate sau nu este sau vrea să facă împreună cu ea.

Și despre asta e vorba într-un cuplu, să tragă amândoi și pe rând atunci când unul obosește.

Suntem cel mai bun exemplu pentru copiii noștri, pentru atunci când vor crește, sperăm să aleagă frumos.

🌿’Esti o norocoasă’, este un mesaj pe care îl primesc des de la voi dar pe care l-a auzit și Maria într-o zi de la o prietenă. În seara respectivă, Maria mi-a spus că vrea să fie la fel de norocoasă ca mine când va căuta un soț.

Am zâmbit și i-am explicat că nu există noroc, ci să știi să alegi, să înveți din experiențele prin care treci în viață, să știi cât valorezi ca om, să știi că iubirea ține și de compatibilitate, nu doar de niște fluturi pasageri și mai mult decât atât, să alegem cu ochii larg deschiși.

Suntem însă norocoși pentru că viața a decis să ne ajute să ne întâlnim. Restul, nu a mai ținut de noroc, ci doar de noi doi.

Făcând o glumă, nici eu nu am ales bine prima dată și sigur din prima căsătorie și primul divorț, am învățat multe despre mine mai ales. Astfel că, a doua oară am știut să aleg mai bine, de data asta pentru o viață (Așa ne rugăm la Dumnezeu), omul cu care vreau să râd și să dansez toată viața.

🌿’Iar îți lauzi soțul?’

Iar îl laud! Și îl voi lăuda toată viața. Și el o face cu mine. Și eu cu el. Toți avem nevoie de validare într-o formă sau alta. Iar dacă suntem mândri de soți, soții, copii, părinți, inclusiv de noi înșine, de ce să nu ne ‘lăudăm’ într-o formă frumoasă?

🌿’Cei mai mulți bărbați nu gătesc’.

Așa e! Când mama l-a născut pe fratele meu mic aveam 6 ani și fratele mijlociu 5 ani. Am rămas cu tata 3 zile. În aceste zile am mâncat doar fasole cu cârnați de la borcan. Tata nu știa să facă un ou. (Acum face la nepoți).

Cine gătește mai bine într-un cuplu, nu contează.

Cine se ajută mai mult, iar nu contează.

Ajută însă ca fiecare să fie fericit cu jumătatea sa, fix așa cum este, fără comparații, fără frustrari, ci doar aprecieri.

Să îi spui soțului că altul gătește și să îi reproșezi că el nu o face, nu doar că nu îl va determina să se apuce, dar va aduce supărări în relația de cuplu. Adică cu ce v-ar ajuta pe voi să vă spună soțul că vecina are casa mai curată?

Soțul meu nu e singurul care gătește. Sunt mulți tătici care sunt mai implicați ca niciodată. Nu doar că muncesc pentru a-și întreține familiile, ci se implică și în viața de zi cu zi a copiilor lor. Și cred că asta este minunat! Tații joacă un rol important în dezvoltarea copiilor și cu cât sunt mai implicați, cu atât mai bine.

Fiecare familie este diferită, iar fiecare tată are propriul său mod unic de a contribui la viața familiei sale, dar eu încurajez cât mai mulți bărbați să se implice în viața de zi cu zi a familiei pe care o are, pentru că în lucrurile mărunte se află adevăratele bucurii. De la a-ți învăța fiul cum să meargă pe bicicletă până la a-i acorda o ureche de ascultare fiicei tale, există nenumărate moduri în care tații pot face o diferență în viața copiilor lor. Și tocmai aceste mici momente sunt cele care vor crea amintiri de durată atât pentru tați, cât și pentru copii.

Să îi dai o pauză de la gătit soției și să te ocupi tu, poate fi o experiență frumoasă pentru amândoi.

Mai sunt tătici care gătesc? Să îi lăudăm 🤚

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: