M-am trezit dimineață cu voie bună și chef de viață și mi-a trecut instant când am citit cum iubita lui Vlad Voiculescu, Laura Ștefănut, îndeamnă mamele să renunțe la scutecele de unică folosință, învățând bebelușii de 6 luni cum să stea pe oliță și cum ei beau doar lapte matern (sunt curioasă dacă doar bebelușa din dotare sau toată familia) pentru că au renunțat la laptele de vacă specificând că amprenta de carbon a producției de lapte de formulă este nocivă și cum toată familia doarme la 18-19 pentru a economisi curent!!
Ba îl mai și citează pe Jose Mujica, președintele Uruguayului care a făcut închisoare și care recomanda sobrietatea!
Doar că domnișoara (că nu e măritată nu îi pot spune doamnă) a luat doar exemplele care îi conving, ca o bună iubită de politician ce este.
Cumpărarea e una, lipsa lucrurile de bun simț este alta!
Poate o anunță cineva și pe ea și pe restul de politicieni că Jose Mujica a trăit chiar și în perioada cât a fost președinte în același apartament modest pe care îl avea de o viață, a circulat cu mijloacele de transport în comun ȘI!!! și-a donat 90% din salariu persoanelor nevoiașe!!
Păi NU mai bine începem cu asta??
Nu mai bine renunțați voi la avioane private, mașini de lux și vapoare și după ne anunțați cum să renunțăm și noi la puținul pe care îl avem? Că de sus e ușor să dai ordine celor de jos!
Nu mai bine, dacă vreți să salvați planeta, susțineti scutecele biodegradabile sau pe cele reutilizabile și nu chinuiți bebelușii?
🦸👶Ce spun specialiștii despre olița la 6 luni(!!):
În ultimii 60 de ani s-a modificat cu mult trendul privind începerea antrenamentului la oliță. Dacă în anii 1920-1940 antrenamentul începea la 12-18 luni, în 1960-1980 s-a trecut la 18-24 luni, iar în anul 2000 vârsta medie era de 21-36 luni.
Vârsta medie la care un copil reușește să stea uscat este 3,5 ani, iar pe timpul nopții la 4 ani. Micțiunea matură implică 7 pași și anume:
🌿senzația de vezică plină;
🌿dorința de a goli;
🌿amânarea eliminării;
🌿golirea prin relaxarea sfincterului, contracția reflexă a vezicii;
🌿menținerea fluxului urinar până vezica se golește;
🌿reumplerea vezicii.
Lucruri incapabile pentru un bebeluș de 6 luni! Sursa: la-pediatru.ro
Eu nu am făcut training de oliță cu nici unul (am scris mai multe articole pe acest subiect și le găsiți AICI). Concluzia după 3 copii, care au renunțat singuri la 3 ani și 3 luni, fără accidente și fără stres este că am procedat corect. Asta cu ‘daca începe mai târziu se obișnuiește greu’ NU a fost deloc valabilă în cazul nostru!
👶👶👶Dar! Nu uitați!
Fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare iar vârsta simplă nu este un indicator suficient privind momentul începerii antrenamentului.
🥛🍼Lapte matern!
Cel mai bun și NU se compară cu nimic!!dar ce facem cu cele care nu pot alăpta? Să îl anunțe pe copil că are de salvat planeta și că trebuie să treacă direct pe diversificare?
🐮Amprenta de carbon a vacilor?
Nu vacile sunt de vină pentru creşterea gazelor cu efect de seră, ci modul în care sunt crescute!
Studiile au arătat că creşterea animalelor produce aproximativ 14% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial; după cum arată un studiu efectuat de către Universitatea California Davis.
Dar!
🌿🌿🌿Dacă vacile ar fi crescute ca pe vremuri, lucrurile ar sta diferit.
În urmă cu 200 de ani, pe teritoriul actual al Free State se afla o câmpie vastă, care hrănea peste 30 de specii de erbivore. Odată cu colonizarea regiunii, o parte din această câmpie a fost folosită pentru agricultură şi pentru locuire. Danie Slabbert explică faptul că o parte importantă a acestei câmpii a rămas intactă şi că asta i-a dat ideea de a schimba modul în care vacile sunt crescute. Astfel, el şi alţi fermieri din regiune propun migrarea vacilor, într-un mod asemănător celui în care animalele se deplasau în grupuri mari cu mult înainte de venirea oamenilor.
(Sursa: descoperă.ro)
Eu am crescut la țară și în fiecare dimineață vacile plecau să pască pe câmp și se întoarceau seara. Toată lumea era sănătoasă și nici pic de poluare.
V-ați gândit că poate locul vacilor nu este să fie ținute legate în hambare, înghesuite, hrănite cu hormoni și chinuite să dea kilograme de lapte?
🔌🔋Să econismim energie?
Ce facem cu cei care abia la 6 seara ajung acasă de la serviciu? Că dacă ești iubită de politician nu știu câte ore lucrezi și când mai ai timp de gătit, stat de vorbă, iubit și pus la somn.
Dar, lasă că dacă mâncăm gândaci curând, nu ne mai ia așa mult timp pentru găteală, nu?
✋Ce spun specialiștii?
Un studiu britanic (realizat de Guardian) a dezvaluit faptul că un singur vas transatlantic care transportă containere poluează cât 50 de milioane de mașini la un loc!!
👉15 vase comerciale poluează într-un an mai mult decât toate mașinile de pe glob la un loc!!
Cele 90.000 vapoare comerciale din lume poluează deoarece peste 70% din emisiile acestora sunt eliberate în atmosfera la mai puțin de 400 kilometri de țărm.
Potrivit organizației americane de protecție a mediului, dacă vapoarele nu ar naviga la mai puțin 370 de kilometri de țărm, peste 8.000 de vieți ar fi salvate pe an – doar în Statele Unite ale Americii.
🌍🌎🌏!!!Concluzia este una și simplă la textul domnișoarei:
Domnilor politicieni, vreți să salvați planeta? Donați-vă salariul, renunțați la avioane private și mașini de lux. Trăiți simplu și curat și nu vă mai poluează nici o vacă! Problemă rezolvată!
Mai țineți minte fabula lui Grigore Alexandrescu, ‘Cainele și cățelul’?
„Noi, fraţii tăi, potaie! O să-ţi dăm o bătaie.Care s-o pomeneşti.Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie, Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?,”
„Dar ziceaţi…”
„Şi ce-ţi pasă ţie? Te-ntreb eu ce ziceam?Adevărat vorbeam,Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei, Că voi egalitate, dar nu pentru căţei!”
Viața e o bucurie!
Ana Maria